Flash wint sensationele wedstrijd

NIEUWLEUSEN – Na een week van rust stond de wedstrijd tegen Pegasus Heren 1 uit Ter Apel op het programma. Het affiche voor de wedstrijd was mooi, de virtuele nummer 1 Pegasus spelend in Nieuwleusen waar Flash de afgelopen jaren niet meer van Pegasus verloren heeft.
Zoals vaker in de competitie startte Flash de wedstrijd slecht. Door onnodige fouten op alle vlakken was er al snel een achterstand van meer dan vijf punten opgelopen. Gedurende de eerste set werd het spel beter en ging het spel gelijk op, alleen kon Flash het geslagen gat niet meer dichten. De eerste set ging met 19-25 naar de gasten uit Ter Apel

In de tweede set werd de stijgende lijn vanuit de eerste set doorgezet. Gelijk vanaf het begin werd Pegasus meer onder druk gezet. Tevens steeg het foutenpercentage bij de tegenstander. Gedurende de set wist Flash de opgebouwde voorsprong naar het einde van de set vast te houden. Dit resulteerde in een 25-22 overwinning.
In de derde set begon Pegasus sterker dan Flash. In het begin van de set resulteerde dat in een kleine voorsprong voor Pegasus. Halverwege deze set werd door de eerste scheidsrechter een tweetal beslissingen van de vlagster overruled. Door het commentaar op de leiding van de zijde van Pegasus leverde dit een tweetal gele kaarten op voor de gasten uit Ter Apel. Vanaf dat moment was de strijdlust bij Pegasus verdwenen. Flash wist deze onrust goed te benutten en deze set binnen te slepen met 25-15.
In de vierde set liet Pegasus het lopen meer dan de helft van de spelers werd gewisseld. Flash had echter de smaak van de eerste overwinning sinds 28 november 2012 te pakken. Het was dan ook geenszins van plan om deze kans te laten glippen. Vanaf het begin van de set pakte Flash het initiatief en deze set werd met een 25-19 gewonnen.
“Gelukkig hebben we onze slechte reeks nu kunnen doorbreken met een mooie overwinning”, aldus passer-loper Henk Slot die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde. “Hopen dat we deze sterke lijn door kunnen zetten en ons plezier in het spel zo vast kunnen houden. Volgend seizoen willen we zeker weer om de bovenste plekken mee gaan doen, dan is dit een mooie opsteker” vervolgde Henk Slot.
Voor volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen Olhaco uit Hoogeveen.

Artikel delen: