DTV’84 krijgt billenkoek van Avanti uit Hazerswoude

DTV’84 krijgt billenkoek van Avanti uit Hazerswoude

DALFSEN – Even slikken en weer doorgaan… Dit altijd handige credo kon in Dalfsen weer eens uit de kast worden gehaald nadat de dames van Avanti de plaatselijke trots met 0-10 hadden afgedroogd. Want was het zo’n kansloze middag voor DTV’84 als de uitslag doet vermoeden? Nee. Natuurlijk waren er wedstrijden waarin de Dalfser speelsters moeilijk in hun spel kwamen.

Lenny van der Meer van Avanti zorgde op de juiste momenten voor de juiste service waardoor zij de games op de beslissende momenten naar haar toe trok. Kim Preuter, Willianne Schipper en Dionne Damman speelden tegen ook Annefleur Trel en Christel Petiet alles behalve slecht. Vooral Dionne Damman laat zien steeds beter om te gaan met de langere rally’s en het hogere niveau van de tegenstander. Dionne knokte voor elke bal. Tegen Annefleur resulteerde dit in een 2-0 voorsprong in games. Uiteindelijk was Annefleur met 11-9 in de vijfde game de betere. Ook in het dubbelspel wist Dionne er samen met Kim een aantrekkelijke wedstrijd van te maken die in vijf games verloren ging tegen Lenny en Annefleur. Door dit resultaat zal DTV’84 zich langzamerhand neer moeten leggen bij een vijfde plaats. Wellicht dat komende week in de thuiswedstrijd tegen de dames van Amsterdam ’78 nog een laatste strohalm kan worden aangegrepen.

De heren van DTV’84 stijgt in de hoofdklasse het water ook steeds meer naar de lippen. In de uitwedstrijd tegen Trias 1 uit Twello was er één opdracht: winnen om zo de drie punten achterstand te verkleinen of ongedaan te maken. Helaas konden de heren niet aan deze opdracht voldoen en bleven ze steken op een 5-5 gelijkspel. Hans Hidding en Jan-Jaap Schipper waren ieder goed voor twee overwinningen, en een zege in het dubbelspel. Beiden moesten hun meerdere erkennen in de kopman van Trias, Bart van der Zanden. Derde man André Wennemars kwam niet in scoringsrijke positie. Terugkijkend mag DTV’84 nog blij zijn dat er niet werd verloren. Maar willen de heren zicht houden op rechtstreekse handhaving, zal er de komende twee weken met dikke cijfers moeten worden gewonnen.

Artikel delen: