Politie: Motortraining na ‘winterstop’ geen overbodige luxe

Politie: Motortraining na ‘winterstop’ geen overbodige luxe

DALFSEN – Nu de koude voorbij is, gaan veel motorrijders weer de weg op. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op die eerste voorjaarsrit. Dat voorkomt ongelukken. Om hier aandacht voor te vragen hield de politie Nederland een ‘voorjaarsactie’, waarbij 32 personen een motortraining van een politieinstructeur wonnen.

Voor het eerst dit jaar gaan veel motorrijders de weg op. Helaas gebeuren hierbij elk jaar ongelukken. Automobilisten moeten namelijk weer aan de aanwezigheid van de tweewielers wennen. Om de verkeersveiligheid te vergroten, kunnen motorrijders zelf aandacht besteden aan bijvoorbeeld de technische staat van hun motorfiets en hun vaardigheden. Zij kunnen onder meer de remmen, de bandenspanning en de oliedruk controleren.

Kwetsbaar
Motorrijders vormen een kwetsbare groep weggebruikers. Zij lopen een grotere kans om een ongeluk te krijgen dan automobilisten. Ter voorbereiding op het nieuwe motorseizoen kunnen motorrijders een speciale training volgen bij instanties als KNMV en ANWB.

Prijswinnaars
De winnaars van ‘motor in het vizier’ kregen vrijdag 5 april een training van politiemotorinstructeurs. Dit gebeurde op het oefencentrum van de Politieacademie in Lelystad. Deelnemers aan de prijsvraag kregen een vijftal verkeersvragen voorgelegd. De prijs vormde de apotheose van een actie waarmee de politie de start van het motorseizoen markeerde.

Artikel delen: