Heel Nieuwleusen zit mon bie ’t Witte Peerd

NIEUWLEUSEN – Niet det der peerdemarkt is of zo, nee het is wat aans. Veurlichting van de plietsie en de meente um te veurkom det ze oe de spuln niet ofjat, want det is tegenwoordig bar en boos.  Gow noe ma in andere taal wieder: Op woensdagavond 10 april bent u van harte welkom in ‘t Witte Peerd, Westeinde 5 in Nieuwleusen. De avond begint om 19.30 uur. Gemeente Dalfsen organiseert informatieavonden preventie woninginbraken.
Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet altijd. Woninginbraken vormen momenteel een groot probleem. Dit is al enige tijd een landelijke en regionale trend en helaas ontkomt ook de gemeente Dalfsen hier niet aan.

De impact van het binnentreden van een onbekende in een woning is enorm. Het doet grote inbreuk op het veiligheidsgevoel van mensen en de emotionele schade is vaak vele malen groter dan de materiële schade. Woninginbraken hebben bij de politie en bij de gemeente Dalfsen dan ook een hoge prioriteit.

Om mensen te kunnen voorlichten over welke maatregelen zij zelf kunnen nemen op het gebied van inbraakpreventie organiseert de gemeente, in samenwerking met de politie en het Beveiligingscentrum uit Wageningen, drie informatieavonden, in Nieuwleusen, Dalfsen en Lemelerveld. De eerste informatieavond wordt gehouden in Nieuwleusen.

Op woensdagavond 10 april bent u van harte welkom in ‘t Witte Peerd, Westeinde 5 in Nieuwleusen. De avond begint om 19.30 uur. Ie hoeft gen gummieknuppel met de nem. De data voor de informatieavonden in Dalfsen en Lemelerveld worden binnenkort bekend gemaakt.

Artikel delen: