Rosengaerdebus kan besteld worden

Rosengaerdebus kan besteld worden

DALFSEN – Met het aanbieden van drie waardecheques van de compostactie, Greenshoes en Gerda Kappert namens Univé, is er voldoende geld binnen gekomen om een nieuwe rolstoelbus voor Stichting Rosengaerde te bestellen. Dit maakte Gerrit Heinen namens de werkgroep bekend tijdens de overhandiging van de cheques.

De aftrap van de actie werd 3 januari j.l. gegeven door wethouder Maurits von Martels en na ruim drie maanden is het benodigde bedrag al binnen om een gloednieuwe verlengde Mercedes Sprinter personenbus te bestellen. De directeur van Rosengaerde, Miep van Es, nam onlangs de laatste drie waardecheques in ontvangst waarmee het streefbedrag werd behaald. Van Es, die in Arnhem woont, toonde zich verbaasd, dat dit mogelijk is: “Dat is nou het verschil tussen een grote stad en een plaats als Dalfsen. Het hele managementteam van Rosengaerde is er stil van, dat zo veel mensen in Dalfsen en omgeving het zo goed met ons bedoelen. En de cliënten en de bewoners voelen zich gesterkt en gesteund door zo veel medeleven. Ze hebben het gevoel er nog helemaal bij te horen en mee te tellen. Ja, dat ze volop deel uitmaken van de Dalfser gemeenschap.” Ze bedankte Wendy Flim, Herman van Weeghel en Gerrit Heinen die, als werkgroep, de actie tot een succes hebben gemaakt. Maar vooral bedankte ze de hele gemeenschap van Dalfsen, die dit geld bij elkaar gebracht heeft.

 

 Geslaagd

Wim Eilander overhandigde namens de compostactiewerkgroep een cheque ter waarde van € 4972,15, een recordbedrag. Medeaanbieder Wim Westra vertelt: “De actie is heel goed geslaagd. Regelmatig kregen de verkopers te horen: “Het is voor “Rosengaerde”hè? Laat het wisselgeld maar zitten. Dat is voor het goede doel.” Of men deed een spontane gift als men geen potgrond of compost nodig had.”

 

 Greenshoes

Namens Greenshoes werd er een bedrag van € 1000,00 overhandigd door de voorzitter Gerlof Veldhuis. Greenshoes is voortgekomen uit Stichting Greenbikes, die fietstochten, met begeleiding van een gids, door de omgeving van Dalfsen organiseerde. Er bleek echter steeds minder animo voor te zijn en de vrijwilligers hebben het baken verzet en zijn de Midwinterhoornwandeltochten gaan organiseren. De deelname daaraan groeide de afgelopen jaren gestaag en afgelopen winter deden maar liefst 1200 wandelaars mee aan de tocht door de sneeuw.

 

 Niet voor jezelf leven

De derde cheque is afkomstig van Univé. Deze verzekeraar heeft het motto “Niet voor jezelf leven” omgezet in daden. Op de Damito-beurs konden bezoekers een goed doel aandragen en de Oranjevereniging Nieuwleusen was de gelukkige. Maar omdat er zo ongelooflijk veel mensen de rolstoelbus als goed doel hebben opgegeven hebben ze gemeend ook € 500,00 hieraan te doneren. Het briefje van Gerda Kappert werd getrokken en deze mocht daarom de cheque overhandigen aan Rosengaerde.

 

Voor de zomer

De nieuwe rolstoelbus kan eind juni geleverd worden en zo komt er een einde aan de onzekerheid of de zomerse tochten wel doorgang kunnen vinden vanwege de hoge temperaturen. In de nieuwe bus zal er een extra airco worden ingebouwd zodat de weersomstandigheden geen spelbreker meer kunnen zijn.

 

 Op de foto v.l.n.r. Simon Hooijmeijer, Wim Eilander en Wim Westra namens de compostactie, Miep van Es, directeur Rosengaerde, René Hogenkamp namens Univé, Gerda Kappert, die de cheque van Univé gewonnen heeft, Gerlof Veldhuis namens Greenshoes, Wendy Flim, projectleider Rolstoelbusactie Rosengaerde en Lambertus Roozenboom namens Greenshoes. (Foto: Gerrit Heinen)


Yezzz. Het is nu toch echt zover. Het geld voor de nieuwe bus is binnen. Mag ik ook alle vrijwilligers van Dalfsennet, namens Rosengaerde en de werkgroep, hartelijk bedanken voor jullie ondersteuning hierin.
(heel graag gedaan, als weer iets is, op ons kunnen jullie rekenen. Red.)

 

Artikel delen: