Onderwerpen Onder de Loep 11 april 2013

Onderwerpen Onder de Loep 11 april 2013

Wijhe, zakkenrollen bij supermarkt
Een 69-jarige inwoonster van Wijhe werd op donderdagochtend 21 februari bestolen van haar portemonnee in een supermarkt aan de Langstraat. Kort daarna wordt er 1250 euro van haar rekening gepind door een onbekende man bij een pinautomaat in de buurt. Van de man zijn goede beelden. Deze worden in de uitzending getoond.

Zwolle, Zakkenrollen supermarkt
Een 84-jarige inwoonster van Zwolle wordt bestolen van haar portemonnee in een supermarkt aan de Hogekampspassage. Een onbekende man en vrouw houden de vrouw al een tijdje in de gaten. Wanneer de vrouw iets uit een schap pakt, zien ze hun kans schoon en pakken haar portemonnee uit haar tas. Korte tijd later wordt met haar bankpas gepind in het centrum van Zwolle. Van het onbekende stel zijn duidelijke bewakingsbeelden die in de uitzending worden getoond.

Enschede, overval bij Freddy’s Tweewielers
De eigenaar van Freddy’s Tweewielers in Enschede is nog steeds behoorlijk van slag door de overval die bij hem werd gepleegd op 16 maart rond 12.50 uur. Deze keer tonen we een reconstructie van de overval en bewakingsbeelden van de mogelijke verdachten. Wie weet meer over deze overval of herkent de mannen op de bewakingsbeelden.

Hengelo, inbraak in woning
Drie mannen plegen een inbraak in een woning aan de Oversteweg in Hengelo. Ze stelen een behoorlijk geldbedrag, sieraden en andere goederen. De bewoner looft een beloning van €  10.000,00 uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachten van deze inbraak. De verdachten staan op de bewakingsbeelden die in de uitzending worden getoond. Wie weet meer over deze inbraak of (her)kent de drie mannen?

Losser, wie herkent de aangetroffen sieraden
Op maandag 1 april werden diverse sieraden aangetroffen in een sloot aan de Ravenhorsterweg in Losser. Het is de politie niet duidelijk waar deze sieraden vandaan komen. Wie herkent deze sieraden of weet waar ze vandaan komen?

Zwolle, Overval Mc Donalds
Op zondagavond 27 januari overvielen twee mannen de Mc Donalds aan de Floresstraat. Onder bedreiging van een vuurwapen moest een medewerkster van de Mc Drive haar kassalade afgeven. De beelden van deze overval werden al op 14 februari in Onder de Loep getoond. Dit leverde diverse interessante tips op. Diverse getuigen werden door het onderzoeksteam gehoord. In de uitzending van 11 april heeft de politie enkele nieuwe vragen aan de kijker.

Deventer, diefstal portemonnee op station
Op 19 februari 2013 kocht een inwoonster van Deventer een vervoersbewijs bij een kaartjesautomaat op het station in Deventer. Korte tijd later kwam erachter dat haar portemonnee is weggenomen uit haar handtas. Er blijkt dan al geld van haar rekening te zijn gepind. Van de vrouw die geld van haar rekening pint zijn duidelijke beelden.

Zwolle, Diefstal partij tandpasta en elektrische tandenborstels bij supermarkt
Een onbekend drietal (2 mannen, 1 vrouw) nemen op 5 januari voor ruim 400,- aan goederen weg uit een supermarkt aan de Veemarkt. Het gaat om tandpasta (meerdere tubes, duurdere merken), deodorant (meerdere spuitbussen) en elektrische tandenborstels. Een en ander wordt verstopt onder de lange jurk van de vrouw. De brutale diefstal is goed op de beelden te zien. Deze beelden worden in de uitzending getoond.

De onderwerpen van Onder de Loep op RTV Oost donderdagavond 11 april 2013.
De eerste uitzending is om 17.09 uur en wordt herhaald om 18.09 en 19.09 uur.

Ook in deze uitzending weer veel beeldmateriaal van bewakingscamera’s en mooie resultaten!

Nadien zullen alle items ook weer los op het youtubekanaal (www.youtube.com/onderdeloep)
worden geplaatst. Uiteraard kunt u deze items in uw eigen media embedden.

Met vriendelijke groet,

Politieproducer/communicatieadviseur/woordvoerder

Politie  | Oost-Nederland | Afdeling communicatie

Koggelaan 8, 8017 JN Zwolle
Postbus 611, 8000 AP Zwolle
M 06 20 61 01 10
T (038) 496 38 42
@PolitieIJS
www.politie.nl

Artikel delen: