VECHTDAL BLUES & ROCK FESTIVAL – Trefkoele, Dalfsen

VECHTDAL BLUES & ROCK FESTIVAL – Trefkoele, Dalfsen

 

DALFSEN – De trefkoele rolt van de ene feest naar de andere: Op zaterdagavond 30 november 2013 het 4e Vechtdal Blues & Rock festival in de Trefkoele te Dalfsen.

Het zal een hele bijzondere aflevering worden, want de Trefkoele zal een hele ingrijpende verbouwing ondergaan, waardoor het grootste deel zal worden afgebroken en nieuw (en groter) weer opgebouwd zal gaan worden.

Maar gelukkig heeft de Trefkoele een 2e (nieuwere) hal er pal naast en die zal o.a. voor Vechtdal Blues & Rock prima gebruikt kunnen gaan worden. De organisatie is er dus van overtuigd dat we ook dit jaar met weliswaar wat improvisatie, op de laatste zaterdag van november weer een geweldig festival neer kunnen gaan zetten. Ideeën over hoe e.e.a. aan te pakken en over b.v. de aankleding zijn er al in meer dan voldoende mate. En wat te denken van de geweldige line-up van 4 bands, die dit jaar het verbouwings lawaai zullen gaan overstemmen:

JennBblues:Deze bluesband uit Twente is geformeerd rondom zangeres Jennifer, bekend om haar rauwe, luide stem waar je kippevel van krijgt en die in je geheugen gegrift blijft staan. Ze staat al vermeld in het lijstje van beste blueszangeressen. Zo’n stem vergeet je niet! De band wordt versterkt door een geweldig gitaarduo. Gitarist Rob Wielens, ook wel bekend van The Marshalls, zorgt voor de stevige bluesrock, terwijl gitarist Egbert Knol (o.a. Bluesdate, One Point Sixty, Tiny Pete Pure..) weer de gevoelige bluessnaar laat horen. Bassist Erik Leuverink (Bluesdate, One Point Sixty…) en drummer Bren Geerlings (o.a. Bullfrog Blues Machine) zorgen voor de strakke basis binnen de band. Vijf mensen die los van elkaar hun sporen al hebben achtergelaten in de scene van de blues en de rock. En dan mogen de leeftijden misschien ver uiteenlopen, ze hebben allemaal dezelfde passie, de blues!
Ze staan bekend om hun opzwepende live-optredens en de ongekende muzikale talenten. De verwachtingen zijn daarom ook altijd zeer groot, maar daar weten ze elke keer weer aan te voldoen. “Er is niks mooiers dan op podium staan en een goed optreden weg te geven” .
Beïnvloed door bands als de Red Devils, Led Zeppelin en The Hoax of artiesten als Janis Joplin en Freddie King. Oude bluesnummers geven ze een eigen draai, waardoor ze alle leeftijden over de drempel trekken naar de wereld van de blues. www.jenbblues.nl

JVT Band: Stevige Blues Rock, dat kun je verwachten van de JvT Band. Jeroen van Tuijl is de leadzanger en gitarist. Met René Wit op de drums en Hans Snel op basgitaar speelt het trio de spreekwoordelijke sterren van de hemel. De band raakt dan ook steeds bekender en heeft al verschillende internationale optredens op hun naam staan. Jeroen componeert en schrijft de nummers van de JvT Band zelf. De passie van Jeroen, René en Hans klinkt door in elk nummer, de muziek komt vanuit hun ziel. Elk nummer is een verhaal, gepassioneerd gezongen door Jeroen met zijn rauwe, hese stem die de tekst een extra dimensie geeft. De passie en het ‘eigen’ geluid kunnen rekenen op steeds meer liefhebbers, want de nummers van JvT Band klinken vaker en vaker via verschillende radiostations. Zelfs in de USA en dat resulteerde al in verschillende boekingen. Dit jaar is de band in juli in de States voor verschillende optredens.
JvT Band maakte al twee cd’s: ‘For you’ en ‘Old love’. Deze zomer komt daar een derde cd bij, die live opgenomen wordt in de USA. www.jeroenvantuijl.nl

X- Ray Bluesband: Als klap op de vuurpijl en op speciaal verzoek voor de liefhebbers / fans van Stevie Ray Vaughn, hebben we de X-Ray Bluesband weten te strikken! Deze band is als eerbetoon aan deze helaas veel te vroeg overleden gitaarlegende ontstaan. Een viermans bluesrockband bestaande uit zeer ervaren en gedreven muzikanten die al sinds 2007, zeer succesvol en met volle overtuiging muziek van Stevie Ray Vaughan en zijn band Double Trouble vertolkt.  In de voorafgaande jaren heeft de band een zekere nationale en internationale reputatie opgebouwd dankzij de ongecompliceerde en gepassioneerde manier van spelen van de Texas Blues. Als enige officiële Europese SRV tribute band , bewijzen deze vier bluesmannen dat muziek van Stevie ook verrassende en subtiele kanten gekend heeft, en dat zijn oeuvre niet alleen uit Power blues en snelle shuffles bestond. Natuurlijk is er ook ruimte om het publiek af en toe te verrassen door van het bekende pad af te wijken , waardoor sommige nummers “toevallig” een andere, onverwachte wending krijgen en er een interessante interactie met het publiek ontstaat.  Frontman Alex Ilic wordt bijgestaan door bassist Jules van Bussel en drummer Michel Luimes als strak stuwend ritmetandem…Toetsenist Harm Warta is met zijn dynamische spel en Hammond sound verantwoordelijk voor geweldige vintage vib… X-Ray Bluesband: veel meer dan alleen maar een tribute/coverband!  www.xraybluesband.nl

Zeer binnenkort zullen wij ook de laatste band bekend gaan maken, dus houdt deze site in de gaten en mis niets van al het nieuws over het Vechtdal Blues & Rock festival. Dat kan natuurlijk hier op www.vechtdalbluesandrock.nl  , maar ook zijn we te vinden op Facebook en wist je al dat je ons ook kunt volgen op Twitter?

Dus ook in 2013 zal er een geweldig Vechtdal Blues & Rock festival zijn, maar let op:
Door de verbouwing zal er slechts plek voor ca 500 man zijn. Dus wees er snel bij zodra de kaartverkoop in september van start zal gaan.

Team Vechtdal Blues & Rock – Entree €12.50 Tel 0529-432338 voor reservering

Artikel delen: