Nieuwleusen kan kiezen voor glasvezel

Nieuwleusen Synergie organiseerde donderdag een informatiebijeenkomst voor de inwoners van Nieuwleusen om hen te informeren over het nieuwe glasvezelnetwerk dat mogelijk word aangelegd. De bijeenkomst werd goed bezocht.

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Door middel van een filmpje werden bezoekers geinformeerd over de verschillen tussen glasvezel internet en andere technieken. Om het glasvezelnetwerk rendabel genoeg te maken moeten minimaal 1.200 huishoudens zich aanmelden voor een glasvezel abonnement. Kiest Nieuwleusen nu niet voor glasvezel, dan kan het jaren duren voordat een andere organisatie, zoals Reggefiber (KPN), welke onder meer glasvezel aan heeft gelegd in de naburige woonplaatsen Zwolle en Dedemsvaart, er een modern netwerk realiseert.

Glasvezelnetwerk
Er zijn enorm veel kabels nodig om Fiber to the Home (FttH) netwerken aan te leggen. Dit komt onder meer doordat elke woning apart wordt aangesloten op de wijkcentrale. Voordeel hiervan is dat huishoudens hun verbinding niet delen met buren, zoals bij andere netwerken het geval is. In totaal moet er 300 kilometer gegraven worden en 25.000 kilometer aan kabels worden aangelegd in Nieuwleusen.

Artikel delen: