USV grijpt laatste strohalm in Wilp

NIEUWLEUSEN –  Door een 0-1 zege in en op Wilp heeft USV nog steeds een theoretische kans om klassenbehoud te realiseren. De achterstand op de directe concurrent, die in de achtertuin van een bekende modegigant haar wedstrijden pleegt te spelen, bedraagt echter nog 6 punten. Voor beide teams staan er nog drie wedstrijden op het programma.  Op sportcomplex d’Olde Leeuwenbarg boekte USV een dik verdiende overwinning. Tot en met de laatste minuut bleef het desalniettemin uitermate spannend omdat de blauwwitten verzuimden riant afstand te nemen van het team van coach Toon Hillebrand.

In de 34e minuut kwamen de Nieuwleusenaren op voorsprong. Chiel de Weerd’s pass op Frank Kuiper werd uitstekend door de jonge middenvelder afgerond, 0-1. Daarvoor had Aaron voor ’t Hekke al een riante mogelijkheid om de score voor USV te openen maar zijn schot ging rakelings over het doel van Wilp. Pal voor rust had voor ’t Hekke de 0-2 op zijn schoen maar de lat voorkwam verder onheil voor de gastheren.
Na de pauze zette de thuisploeg alles op alles om de stand in evenwicht te brengen. Met wat kunst- en vliegwerk werd een aantal keren het doel van Daniël Kreileman ontzet. Door de offensieve druk van Wilp kreeg USV legio countermogelijkheden. Rick Timmerman, Aaron voor ’t Hekke en Sander Schaeffer kwamen meerdere malen in vrije positie voor het Wilper doel maar niemand wenste de definitieve genadeklap aan Wilp uit te delen. Toch was USV blij dat de matig acterende arbiter Simmelink na 100 minuten voetbal het voor gezien hield. De tweede overwinning van het seizoen was namelijk een feit.
Zondag staat voor USV de uitwedstrijd tegen RDC op het programma. Op sportcomplex Borgele in Deventer wordt om 14.00 uur afgetrapt.