USV strijdt volop voor lijfsbehoud!

USV strijdt volop voor lijfsbehoud!

NIEUWLEUSEN – De laatste strohalm die USV vorige week na de zege op Wilp greep, kreeg in de wedstrijd tegen RDC in Deventer een uitstekend vervolg.  In een zinderende slotfase boekte het team van coach Joshua Nijlant een knappe 1-2 overwinning op de Roda Daventria Combinatie. Deze fusienaam prijkt nu nog op de gevel van het clubgebouw op sportpark Borgele. In het nieuwe seizoen gaan de Deventenaren hoogstwaarschijnlijk wederom fuseren maar dan met zaterdag 2e klasser de CJV’ers.

De naam zal dan worden gewijzigd in FC RDC (Roda Daventria CJV’ers). Beide teams zullen vooralsnog op de zaterdag en zondag prestatievoetbal blijven spelen.
USV kende een buitengewoon beroerde start. Na 3 minuten stond de 1-0 al op het scorebord doordat keeper Daniël Kreileman zich volledig verkeek op een schot van Abdullah Sahin. De elf van Nijlant herpakten zich snel en kregen na deze domper meer grip op de wedstrijd. De eerste uitgespeelde kans van USV was meteen raak. Sander Schaeffer kwam in de 20e minuut prima door op de linkerflank en zijn voorzet werd door Aaron voor ’t Hekke koelbloedig in het Deventer net gejaagd, 1-1. Het elftal van trainer Peter Vogel kreeg hierna nog een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar Kreileman hield, na de vroege openingstreffer, samen met zijn verdedigers het doel keurig schoon.
In de tweede helft ging de strijd lange tijd gelijk op. Aan beide kanten ontstonden hachelijke momenten voor zowel doelman Kreileman als keeper Anco Jansen van ’t Laar van RDC. Sander Schaeffer was nog het dichtst bij een treffer maar zijn inzet werd met de hand gestopt door een verdediger van RDC. Scheidsrechter Wagtelenberg weigerde echter de blauwwitten een strafschop toe te kennen. Toen in de 80e minuut Antonio La Macchia van RDC zijn tweede gele kaart in ontvangst moest nemen kwam USV in een overtalsituatie te staan. Daar maakten de USV’ers, waar jeugdspelers Bas Chierandjoe, Tim Bouwman en Niek Hamers uitstekend invielen, dankbaar gebruik van. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vlak voor tijd A-junior Niek Hamers met een vlammend schot USV de 1-2 overwinning bezorgde.
Het voetbalwonder is met deze overwinning voor USV nog niet geschied maar de achterstand op concurrent Wilp is, met nog 2 wedstrijden voor de boeg, geslonken tot drie punten.
Zondag komt Hattem op bezoek in Nieuwleusen. Bij een overwinning op de Hattemers en een nederlaag van Wilp (thuis tegen Activia) komen USV en Wilp op gelijke hoogte. Dat belooft dus dan nog een bijzonder spannend slot van de competitie te worden.
Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.

Artikel delen: