Info avonden zonnepanelen op 6 en 14 mei

NIEUWLEUSEN – Bewoners uit Nieuwleusen die belangstelling hebben voor het kopen van zonnepanelen op hun dak doen er verstandig aan om snel tot een beslissing te komen . De kans bestaat dat er prijzen van de panelen gaan stijgen door de importheffing . In de praktijk betekent dat de nu goedkope panelen uit China duurder worden . Dit is de belangrijkste boodschap die woensdagavond tijdens de tweede informatie avond over zonnepanelen van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie werd meegedeeld.

Bovendien geldt op dit moment een lager BTW tarief op arbeidsloon. Kies voor 6 juni is het motto. Na twee avonden hebben zich ruim zestig belangstellenden gemeld . De taakgroep duurzaam Energiegebruik is met twee plaatselijke ondernemers in zee gegaan die alles regelen. De materiaal worden aangeschaft door Dijkman Systems uit Dalfsen en bij de bewoners op het dak geplaatst door medewerkers van aannemersbedrijf Tempelman. Marcel Tempelman over de werkwijze:”Alle mensen die belangstelling hebben getoond worden persoonlijk benaderd en bezocht door een medewerker zodat een offerte op maat kan worden gemaakt. Een installatiebureau na keuze verzorgt de aansluiting.

Voorzitter van de taakgroep duurzaam energiegebruik Jan Bijker stelt over de twee informatie avonden: “Er is veel serieuze belangstelling en tijdens de avonden zijn er veel vragen en ontstaat er veel interactie met de mensen .Veel mensen willen energie neutraal werken en zijn toekomstgericht bezig. De Taakgroep houdt nog twee avonden nu in ’t Witte Peerd op 6 en 14 mei van 20.00 uur tot 22.00 uur .

 

Artikel delen: