USV en Hattem delen punten!

USV en Hattem delen punten!

NIEUWLEUSEN – Evenals de wedstrijd in Hattem werden ook dit keer de punten tussen de beide teams verdeeld, 2-2. Op basis van de gecreëerde kansen had USV de wedstrijd al lang naar zich toe moeten trekken. Het euvel van het moeilijk tot scoren kunnen komen, achtervolgt de ploeg echter al het hele seizoen. In deze laatste fase van de competitie, waarin er nog steeds een theoretische kans is op lijfsbehoud, waren de drie punten tegen Hattem zeer welkom geweest.

Nu blijft het elftal van coach Joshua Nijlant afhankelijk van de resultaten van directe concurrent Wilp en zal het zelf zondag in Ommen van OVC ’21 moeten winnen om degradatie te ontlopen. Als Wilp donderdagavond de in te halen thuiswedstrijd tegen Activia in winst weet om te zetten dan is het doek voor USV donderdag al gevallen.
USV startte uitstekend en kwam in de 11e minuut op voorsprong. Rick Timmerman’s actie stuitte in eerste instantie op doelman Stefan de Weerdt maar Steven Massier was in de rebound wel trefzeker, 1-0. In de 20e minuut kwamen de gasten uit Hattem enigszins fortuinlijk op gelijke hoogte. Kay Huzen toucheerde binnen het strafschopgebied ongelukkig de bal met de hand. De door scheidsrechter Drenth toegekende strafschop werd door Tim Amtmeijer feilloos benut, 1-1.
Ook in de tweede helft kwam USV prima uit de startblokken. Uit een door Ross van Overbeek genomen hoekschop kopte aanvoerder Kay Huzen in de 46e minuut resoluut de 2-1 binnen. Hattem legde zich niet bij deze achterstand neer en bleef met verzorgd aanvallend voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kregen de spitsen van USV de nodige ruimte om met snelle counters de voorsprong verder uit te bouwen. Dat gebeurde niet en daarom viel geheel onverwacht het doelpunt aan de andere kant. Stephan Broere kon in de 80e minuut in vrije positie binnen het strafschopgebied de hoek uitzoeken en keeper Daniël Kreileman was volstrekt kansloos op diens inzet, 2-2. Ook in de slotfase waren er voor de thuisploeg nog een aantal uitstekende mogelijkheden om de volle winst te pakken. Omdat de blauwwitten dit verzuimden blijft het 4e klasseschap van USV aan een eng dun zijden draadje hangen.
De wedstrijd tussen OVC ’21 en USV op sportcomplex Westbroek in Ommen begint zondag om 14.00 uur.

Artikel delen: