Regionaal koersbaltoernooi in Lemelerveld

LEMELERVELD – Woensdag 8 mei 2013 wordt in de sporthal Heidepark in Lemelerveld het jaarlijkse regionaal koersbaltoernooi ”Salland-Vechtdal” om de ”Dantebokaal” gehouden. Elk jaar wisselt het toernooi van plaats in verband met het regionale karakter. De organisatie ligt dit jaar in handen van Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld. Zij krijgen daarbij ondersteuning van koersbalclub de Mozaïekrollers (uit Lemelerveld).

Dit jaar is Lemelerveld gekozen als toernooiplaats. Op 12 koersbalmatten worden elk 8 wedstrijden gespeeld van 40 minuten. De eerste wedstrijdronde begint om 10.00 uur. De prijsuitreiking zal rond 15.40 uur zijn. Aan het toernooi nemen 32 teams, ruim 200 spelers, deel. De teams, elk bestaande uit 3 paren (minimaal 6 personen), komen uit 20 plaatsen in de omgeving, te weten: Bathmen, Daarlerveen, Dalfsen, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hoonhorst, Hulsen, Lemele, Lemelerveld, Lettele, Nieuwleusen, Nijverdal, Ommen, Ommerkanaal, Oudleusen, Stegeren, Vinkenbuurt, Vroomshoop en Wijhe. Het team van De Cirkel 2 uit Nijverdal die vorig jaar het toernooi in Ommen won, zal de wisselbeker verdedigen en trachten de door hen beschikbaar gestelde ”Dantebokaal” opnieuw te winnen. De toegang tot de sporthal is gratis.

 

Ter informatie:

Koersbal is een sport, dat binnen gespeeld wordt op een vilten mat van 8 x 2 meter. Normaal spelen 1 of 2 paren tegen elkaar. Het ene paar speelt met vier zwarte, het andere paar met vier bruine of gele ballen. In dit toernooi wordt gespeeld met 3 paren per ronde van negen paarwedstrijden. Het is de bedoeling om de ballen zo dicht mogelijk naar de witte jack (een klein wit balletje die vooraf naar de andere kant van de mat is gerold), te rollen. De moeilijkheidsfactor ligt daarin, dat het zwaartepunt van de speelbal niet in het midden ligt waardoor de bal in een kromme (koers) lijn naar de witte jack rolt. Bepalend voor de punten van de paarwedstrijd is het aantal ballen van een team die het dichtst bij de witte jack liggen. Het team met het hoogste aantal paarpunten na 9 paarwedstrijden wint de wedstrijd. In dit toernooi worden per mat 8 rondes gespeeld. Het team dat uiteindelijk de meeste wedstrijdpunten gescoord heeft wint de eerste prijs. Mochten er meer zijn met hetzelfde aantal wedstrijdpunten, dan wordt gekeken naar het aantal gewonnen paarwedstrijden en daarna het aantal behaalde paarpunten voor.

 

Datum: woensdag 8 mei 2013

Plaats: sporthal Heidepark Lemelerveld

Aanvang: 10.00 uur

Prijsuitreiking: 15.40 uur

Artikel delen: