Dames 1 Kampioen zaalvoetbal in de 1e klasse.

Dames 1 Kampioen zaalvoetbal in de 1e klasse.

DALFSEN – De Trefkoele was aardig goed gevuld met toeschouwers voor de kampioenswedstrijd. De wedstrijd begon overtuigend voor de dames van het 1e team. Al snel stond er 1 – 0 op het scorebord. Niet veel later 2 – 0. Toen begon de wedstrijd pas. Dames 2 begonnen te beseffen dat verder spelen op deze manier niet succesvol zou verlopen voor hen. Het spel werd iets feller, de dames bleven beter bij de les. Eerst 2-1 en dan 2 -2. Kort voor het einde brak er en uitbundig gejuich. Dames 2 op voorsprong. Maar de gelijkmaker volgt heel snel. De scheidsrechter, Robert Lans, zelf zaalvoetballer bij ZVV, heeft de wedstrijd uitstekend geleid.Op het veld werd de strijd erg sportief gestreden. Beide teams waren er op gebrand om te winnen, immer de winnaar was zeker van het kampioenschap. Echter dames 1 had een kleine voorsprong, het geen inhoud dat zij bij een gelijk spel de winnaar zouden worden. Omdat vooraf al bekend was dat er definitief een SVD team kampioen zou worden, hebben de dames besloten om vooraf al de platte wagen klaar te zetten en leuk te versieren. Alle dames van beide teams hebben zich bij de kantine verzameld en zijn gezamenlijk op de platte wagen door bestuurslid Frits Snel naar de Trefkoel gereden. De sfeer zat er toen al goed in, en de onderlinge strijd werd al een beetje opgebouwd.

Voorafgaande aan de wedstrijd een team foto van beide teams. De shirts zijn dan immers nog schoon. Direct na afloop bloemen voor de dames, het publiek bedanken en gezamenlijk weer op de platte wagen weer terug naar de kantine. Hier werden de dames toegesproken door Wim Duteweerd. Wim vertelt dat de competitie voor ons is afgelopen.

Heren 1 eindigde in de middenmoot (3e klasse). ZVV 1 en SVD 2 spelen in de 4e klasse, alwaar ZVV 1 kampioen is geworden. Deze beide teams promoveren naar de 3e klasse en willen allen straks in de zelfde klasse spelen. De dames zijn wel kampioen, maar promoveren niet. Wim heeft erg zijn best gedaan om de dames wel te laten promoveren.

De dames hebben overtuigende redenen om dit niet te doen. De reisafstand in de hoofdklasse is beduidend verder. De dichtst bij gelegen vereniging zit op 55 km afstand. Minimaal 4 keer moet er een afstand van meer dan 100 km afgelegd worden. Dit betekent 2 uur reizen heen, 1 uur spelen en 2 uur reizen terug. Kortom ruim 5 uur voor één wedstrijd. SVD is een vereniging en dit betekent dat de leden het uiteindelijk voor het zeggen hebben.

De beide team coaches, Ingrid Laarman en Jan Wittenberg werden bedankt voor de medewerking, alsmede de scheidsrechter Herman Baarslag, Gerrit van Lenthe en Wim van Dam. De inzet van alle was bijzonder. Na de toespraak is de taart aangesneden en het glas geheven en bleef het nog geruime tijd gezellig in de kantine. Alles bij elkaar een bijzondere gebeurtenis. Beide teams samen op de platte wagen naar de Trefkoele, de wedstrijd spelen en samen weer terug.

 

 

 

 

 

 

 

Foto's 4
Dames 1 Kampioen zaalvoetbal in de 1e klasse.
Dames 1 Kampioen zaalvoetbal in de 1e klasse.
Dames 1 Kampioen zaalvoetbal in de 1e klasse.
Artikel delen: