Schietincident Zwolle blijkt poging overval

ZWOLLE – Het overvallenteam van de politie IJsselland onderzoekt het schietincident waarbij op maandag 29 april aan de Vincent Lubeckstraat een Zwollenaar gewond raakte. Gebleken is dat het om een overval op de bewoner ging. De schutter is er, met twee mannen die buiten stonden, vandoor gegaan. Het 50-jarige slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en heeft een eerste verklaring afgelegd. De man die vanuit huis zaken doet, kreeg maandagavond rond 21.25 uur bezoek van een donkergetinte man.

Deze trok plotseling een vuurwapen en bedreigde de bewoner. Bij een schot dat de man loste, raakte het slachtoffer gewond aan zijn been. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd en de politie startte een onderzoek.

 

Vluchtrichting

 

De schutter is er direct vandoor gegaan en heeft niets buitgemaakt. Buiten stonden ook twee donkergetinte mannen. De drie mannen zijn lopend in de richting van de Palestrinalaan gevlucht.

Getuigen gezocht

 

De politie vraagt mensen die rond het tijdstip van de overval bijzonderheden hebben gezien die in verband met de overval gebracht kunnen worden, contact op te nemen. Het gaat speciaal om getuigen in de Vincent Lubeckstraat, de Palestrinastraat of de directe omgeving. Tips zijn welkom op 0900 – 8844 en men kan ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Artikel delen: