Nooit meer bang voor diefstal dankzij Yagdo

Nooit meer bang voor diefstal dankzij Yagdo

OMMEN – Door Erna Ekkelenkamp – Een inbraak is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Want naast kostbare spullen, verlies je ook je gevoel van veiligheid. Hoewel diefstal niet altijd is te voorkomen, kun je er wel iets tegen doen. Dat geldt niet alleen voor je huis, maar ook wanneer het gaat om je auto of grasmaaier.

 

Je kunt je woning beveiligen met sloten en een alarm, maar je auto, zitmaaier, caravan of paardentrailer zet je niet in de gang. Dus is het iedere ochtend hopen dat die nog op je erf staat. Vooral zitmaaiers blijken de laatste maanden een geliefd object om te stelen. Ricardo Jager heeft hierop het antwoord: de GPS Tracking Device. “Deze GPS kun je heel eenvoudig bevestigen aan al je roerende goederen”, vertelt hij. “Op het moment dat het voorwerp gestolen wordt, krijg je per sms een diefstalmelding en dat niet alleen. Er wordt ook vermeld waar je auto, kar of zitmaaier zich op dat moment bevindt. Het is dan slechts een kwestie van de politie bellen, de gegevens doorgeven en wachten totdat zij het gestolen voorwerp terug komen brengen.”

 

Jager overdrijft niet. Want hij hoort geregeld van zijn klanten dat die dankzij de GPS hun kostbare spullen binnen een dag terugkregen. “Ik werd laatst gebeld door een iemand wiens Audi middenin de nacht werd gestolen. Hij kreeg een melding dat zijn auto in beweging was, keek naar buiten en zag dat de oprit leeg was. Vervolgens belde hij de politie en had binnen drie kwartier zijn auto terug”, zegt hij. “Dat is toch geweldig.”

 

Als je het hebt over telecommunicatie kun je het zo gek niet bedenken, of Jager heeft er wel een oplossing voor. De voormalig vrachtautochauffeur zei twee jaar geleden zijn baan op om zijn droom te verwezenlijken. “Ik ben gek op techniek en op alle snufjes en gadgets op het gebied van communicatie”, vertelt hij. “Het is ongelofelijk wat er in de loop der jaren allemaal ontwikkeld is. Dingen waar je vroeger alleen maar over kon fantaseren, bestaan nu echt. Vroeger toen ik begon op de vrachtauto, moest ik bij de klant bellen naar mijn baas als ik ‘leeg’ was. Nu wordt er gewerkt met boordcomputers en kunnen ze op kantoor precies zien waar je bent en wat je doet. Ook kilometerregistratie is tegenwoordig een fluitje van een cent. Omdat ik altijd al graag eigen baas had willen zijn, heb ik daarom besloten om mijn passie te combineren met werk en een eigen bedrijf in telecom te beginnen, waarin ik naast telefoons en abonnementen ook GPS-toepassingen lever.”

 

Service staat hoog in het vaandel bij Yagdo, het bedrijf van Jager. Hij levert niet alleen artikelen, maar installeert ze desgewenst ook voor de klant. En gaat er wat stuk, dan repareert hij dat eigenhandig. “Smartphones en GPS-apparaten zijn gewoon minicomputertjes. Als je weet hoe die in elkaar zitten, zijn ze heel eenvoudig te repareren. Vaak weet ik bij het horen van een klacht al waar het aan ligt en kan ik het vrij snel verhelpen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is repareren in negen van de tien gevallen goedkoper dan nieuw kopen. En duurzamer is het sowieso.”

 

Ook met het verlengen van mobiele telefoonabonnementen is Jager handig. Op basis van de laatste drie belfacturen van zijn klant, analyseert hij het belgedrag en brengt geheel vrijblijvend een advies uit. Vervolgens gaat hij in onderhandeling met de gewenste provider. De klant is daardoor maandelijks vaak tientallen euro’s goedkoper uit. “We werken voor de particuliere klant, maar voornamelijk voor het MKB. Ondernemers hebben vaak weinig tijd om dit soort zaken grondig uit te zoeken, maar wij doen dit graag voor hen”, zegt Jager. “Zo kan de ondernemer zich bezighouden met zijn core-business.” Jager geeft een eerlijk advies. “Zit een klant goed met zijn huidige abonnement, dan zeg ik dat ook. Want iets dat prima is, moet je niet veranderen”, vindt hij. “Maar als iets beter en goedkoper kan, waarom zou je dat dan laten?” Kijk voor meer info op www.yagdo.nl

Artikel delen: