Overval op woning

Nieuw Heeten – Op zaterdag 4 mei werd omstreeks 1.30 uur een woning overvallen aan de Ambachtsstraat in Nieuw Heeten. Een 15-jarige bewoonster lag te slapen op het moment van de overval. Op een gegeven moment merkte zij dat er iemand op haar kamer was. Toen de overvaller merkte dat de bewoonster wakker was, moest ze van hem mee naar de kluis elders in de woning. De bewoonster had echter geen toegang tot de kluis. Daarop maakte de overvaller zich via een slaapkamerraam uit de voeten met een onbekende buit.

De bewoonster sloeg gelijk alarm in de horecagelegenheid op de begane grond waar nog mensen aanwezig waren. Tijdens de overval was er naast de bewoonster nog een familielid in de bovenwoning aanwezig. Dit familielid heeft niets van de overval gemerkt.

Signalement

Getuigen hebben eerder die avond enkele verdachte personen gezien in de horecagelegenheid op de begane grond van hetzelfde pand. Het betreft een negroïde man van 25-30 jaar. Hij is ongeveer 1.80cm lang en hij heeft geen gezichtsbeharing, behalve zijn wenkbrauwen. De man heeft een gespierd postuur en heeft een litteken tussen zijn wenkbrauwen. Hij spreekt goed Nederlands met een buitenlands accent. De man droeg een roze t-shirt met ¾ mouw en een knoopje en een spijkerbroek.

De politie zoekt ook een tweede man. Dit betreft een licht getinte man van vermoedelijk Turkse of Marokkaanse afkomst. Hij is 25-30 jaar oud en heeft een normaal/iel postuur, een zwarte baard en kort donker haar. Deze man droeg een witte blouse met vermoedelijk een blauwe ruit en een spijkerbroek.

De politie onderzoekt de overval. Mensen die iets gezien hebben dat kan bijdragen bij het oplossen van de overval, kunnen zich melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

 

Artikel delen: