Doek valt voor USV!

Doek valt voor USV!

NIEUWLEUSEN – Scheidend coach Joshua Nijlant van USV verwoordde de 2-1 nederlaag na afloop van de wedstrijd tegen OVC ’21 nog het meest treffend: “de hele competitie komen we uitstekend uit de startblokken en creëren legio kansen maar het benutten ervan laten we achterwege. De pot voetbal in Ommen is dan ook symptomatisch voor veel wedstrijden die USV dit seizoen in de 4e klasse heeft gespeeld”.

Ook tegen OVC ‘21 start USV prima. Een viertal mogelijkheden om de score te openen zijn echter niet gegund aan Steven Massier, Chiel de Weerd, Rick Timmerman en Aaron voor ’t Hekke. Na de sterke beginfase komt OVC ’21 wat beter in haar spel. Dit leidt tot een paar keer gevaarlijke situaties voor het doel van Daniël Kreileman maar tot scoren komen de Ommenaren ook niet..

OVC ’21, dat nog een theoretische kans had om de derde periodetitel te gaan binnenhalen, komt na rust veel gedrevener uit de kleedkamer. Binnen drie minuten staat het al 1-0 nadat Bram Bemboom met een prachtig afstandschot keeper Kreileman verschalkt. Het team van Nijlant probeert na deze domper de bakens te verzetten maar aanvallend is het te onmachtig om het de defensie van OVC ’21 moeilijk te maken. In de 75e minuut ziet de thuisploeg door Jeroen Legebeke zelfs kans de voorsprong naar 2-0 uit te bouwen. De spanning wordt hierna nog enigszins teruggebracht door Wouter Roerink die in de 84e minuut een voorzet van Steven Massier verkeerd beoordeeld en de bal pardoes in het eigen doel schiet, 2-1. In de slotfase doet USV nog verwoede pogingen om de score een draaglijker aanzien te geven maar tot scoren komen de blauwwitten uit Nieuwleusen niet meer.

Het zijden draadje waar het elftal het laatste deel van de competitie aan hing, is door deze nederlaag definitief geknapt. Volgend seizoen zal er vanuit de 5e klasse gestreden moeten gaan worden voor promotie naar het niveau waar USV graag stabiel op wil acteren. Dat wordt vast nog een pittige opgave.

 

Foto's 2
Doek valt voor USV!
Artikel delen: