Expositie in gemeentehuis Dalfsen

Expositie in gemeentehuis Dalfsen

DALFSEN – Expositie schilderijen en keramiek met de thema’s verstilling en eenvoud. Van 17 mei t/m 3 juli exposeren Hanneke Luttikhuis en Marjanne Voorhorst, in de hal van het gemeentehuis te Dalfsen. Lopend richting de raadzaal ziet u schilderijen en keramiek met de thema’s verstilling en eenvoud. Het kan bijna niet toepasselijker in deze tijd, waarin mensen steeds meer zichzelf proberen te zoeken in stilte en in eenvoud.

Hanneke schildert in acryl landschappen met luchten waarin enkele elementen zijn geplaatst. “De lucht is voor mij een soort koepel met een eindeloze einder, een omhulsel zonder benauwend te zijn” legt ze uit. “Deze luchten staan voor verandering, ruimte en verstilling”. Hanneke is autodidact en de verstilde ruimte die zij wil schilderen weet zij steeds meer te benaderen. De keramieke kunstwerken van Marjanne spreken voor zich en stralen eigenheid uit. Het is verbluffend hoe Marjanne in haar werk schoonheid in eenvoud tot uitdrukking weet te brengen.

 

Ze werkt op authentieke wijze met verschillende soorten klei waarin het respect voor het materiaal terug te zien is. Al vele jaren maakt zij creaties in keramiek en geeft zij cursussen, waar zij veel voldoening uit haalt. De verscheidenheid van de mensen die ze ontmoet, betekent een verrijking in haar werk. Ikebana heeft haar passie. Deze Japanse kunstvorm kenmerkt zich als ‘leven in eenvoud’, waar met zo weinig mogelijk levend materiaal kunstwerken worden gecreëerd.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 17 mei tot en met 3 juli 2013. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag 8.30 – 19.00 uur dinsdag t/m vrijdag 8.30 – 15.00 uur.

 

Foto's 2
Expositie in gemeentehuis Dalfsen
Artikel delen: