Dalfser Hardloopevenement dit jaar zaterdag 7 september.

DALFSEN – De 26e Volvo Furness Automotivated 1/2e Marathon Dalfsen is dit jaar voor het eerst op zaterdagmiddag 7 september. De inschrijving is nu geopend. Om organisatorische redenen heeft de organisatie IJsclub Stokvisdennen na 25 jaar besloten het evenement te verplaatsen van de 1e vrijdag in augustus naar de 1e zaterdag van september. Dit jaar dus zaterdag 7 september!

Het was niet eenvoudig om een nieuwe geschikte datum te vinden die past in de KNAU kalender en de activiteiten in het dorp.

 

Ook is het parcours voor een deel verlegd. Mede om het sportpark Gerner op zaterdag te mijden loopt het parcours door de nieuwe woonwijk Gerner Marke. De start loopt weer door het centrum en vervolgens door de mooie natuur van het Vechtdal. Binnenkort zal het officieel opnieuw door de KNAU gecertificeerd worden.

Met de nieuwe datum en middagprogramma verwacht de organisatie ruim meer dan 1000 lopers te ontvangen.

 

Zoals voorgaande jaren is er weer een Kidsrun.

Het programma begint ’s middags om 15.00 uur met de Kidsrun. Aansluitend de 2.5 km en de 5 km loop. Daarna de 10 km en 21.1 km.

 

Voor de 5, 10 km en de 1/2e marathon kan er alleen via voorinschrijving worden deelgenomen t/m 17 augustus. Voorinschrijven en informatie via www.stokvisdennen.nl

 

Start en finish 7 september bij de Trefkoele in Dalfsen.

 

Loopclinic voor de basisscholen.

In de week van 3 t/m 7 juni wordt er een Loopclinic georganiseerd voor de basisscholen door Landstede Projectteam SportEve, in samenwerking met IJsclub Stokvisdennen en de Gemeente Dalfsen. Locatie Bellingerweer.

 

Doe mee en schrijf je in ! We hopen op een grote deelname.

 

Artikel delen: