Verrassende humor voor iedereen: Kunsten op straat

DALFSEN – Maar liefst acht professionele straattheater-groepen uit Amerika, Spanje, België, Italië, Frankrijk, Engeland en uit ons eigen land komen op vrijdagavond 31 mei naar het centrum van Dalfsen! Vanaf 18.30 uur kan iedereen kijken naar verschillende voorstellingen: dans, muziek, poppentheater, acrobatiek, komedie, vreemde types, een rijdende piano en een reus en een ballerina. Een programma voor jong en oud. Het festival duurt tot 21.30 uur en de toegang is gewoon gratis!

 

Dit jaar beginnen we een half uur eerder, om 18.30 uur. Zo krijgen kinderen ook de kans om veel van het programma te zien! De flyer met het programma ontvangt u binnenkort in de brievenbus, maar hier alvast een sneak preview van de artiesten:

 

In de slapstick voorstelling ‘RedtheCat ’van Karel Casier uit België gaat een stoere brandweerman met zijn aftandse brandweerwagen een jammerende kat redden uit een acht meter hoge constructie. Stuntelend maar ook met adembenemende souplesse probeert hij de kat te redden. Het publiek houdt zijn adem in: zal het deze onverschrokken brandweerman lukken de poeslieve kat te redden of is deze missie kansloos?

 

Mime op zijn best. Vol humor tovert Roland Zee uit Amerika steeds weer iets nieuws uit zijn koffer. Tijdens de

interactieve voorstelling zonder woorden, vermaakt hij zowel kinderen als volwassen. Pakkend, indrukwekkend, fantastisch, altijd vol humor en fun. De ware meester zonder woorden…

 

Twee geweldige acrobaten van Oddlings uit Nederland spelen een voorstelling rond een paspop, Mannekino. In zijn retro-kledingwinkel heeft Marvin zijn handen vol aan zijn nieuwe etalagepop Moon en moet halsbrekende en acrobatische toeren uithalen om de pop op haar plek te krijgen. En de pop blijkt daar een heel eigen mening over te hebben en vol leven te zitten? Het levert komische én hilarische momenten op.

 

De groep Ymedioteatro uit Zuid Spanje brengt bijzonder poppentheater, SIE7E, in een rijdend miniatuurtheatertje. U ziet verrassende, komische en muzikale voorstellingen met alledaagse voorwerpen, die op een magische manier tot leven komen. Elke voorstelling duurt 10 minuten. Er kunnen steeds 15 mensen genieten van de voorstelling in het kleine theatertje dat tegenover SHE Fashion staat. Voor jonge en oudere bezoekers, vanaf 5 jaar.

 

Negen gitaristen van Les Archers uit Frankrijk spelen in onberispelijke pakken bijzondere muziek, zo synchroon dat het lijkt of je maar één gitaar hoort. Ze lopen door het centrum en kiezen zelf de plekken uit waar ze hun “concerten” ten gehore brengen.

 

In Trolleys van C-12 Danstheater uit London dansen winkelkarretjes hun eigen ballet, glijden, rijden en vertellen hun verhaal in een wervelende show. Gecombineerd met acrobatiek, humor en ballet, laat deze internationale krachtige show je verbazen, verrassen en doen lachen!

 

“Join the Parade” van Compagnie with balls uit Nederland is opzienbarende parade van twee torenhoge figuren van 4 meter hoog en hun acrobatische dans. De reusachtige marionet Pablo danst en speelt met Atharina, een dame die zich gracieus voortbeweegt op een twee meter hoge bal. En het publiek? Dat wordt door Pablo verleid om mee te lopen met de parade…

 

Op zoek naar nostalgie en romantiek? Laat je hart sneller kloppen bij het aanzicht van een frêle ballerina dansend op een grote witte piano die wordt bespeeld door een 18e-eeuwse maestro. De piano zweeft door de straten van Dalfsen en sprookjesachtig beweegt de lieflijke ballerina mee op de muziek. Een ouderwetse muziekdoos komt tot leven en laat het publiek achter met een romantische herinnering in het hart. Het Carillon van de Italiaanse groep Italento.

 

Mede dankzij vele lokale sponsoren kan het straattheater ook dit jaar weer door gaan! Naast de Gemeente Dalfsen, Brouwers Accountants en Adviseurs en Rabobank Vaart en Vechtstreek wordt het festival ook weer gesponsord door een aantal enthousiaste ondernemers en winkeliers uit Dalfsen, o.a. Wijnberger Mode, Gjaltema Assurantiën & Makelaardij, Foreco, Kiddybe, C1000, Dwars Schoenen en SHE Fashion!

 

Voor wie vrijdagavond niet in Dalfsen kan zijn: op donderdag en zaterdag verhuist het festival naar Zwolle, waar bovendien nog meer straattheaterartiesten te zien zijn! De optredens in Dalfsen en Zwolle maken onderdeel uit van KUNSTen op Straat, het internationale straattheaterfestival van Overijssel dat dit jaar voor de 21e keer wordt gehouden in verschillende Overijsselse plaatsen. Kijk voor veel meer informatie zie: www.kunstenopstraat.nl

 

 

Artikel delen: