C.b.s De Spiegel in beweging!

C.b.s De Spiegel in beweging!

“Oe … ah … ochtendgymnastiek! Oe … ah … fanatiek! Oe … ah … ochtendgymnastiek! En dat lekker op muziek! Deze muziek, van Carlo en Irene, schalde afgelopen maandag 13 mei over het schoolplein van Christelijke basisschool De Spiegel. Na de meivakantie zijn de kinderen en leerkrachten gezamenlijk gestart met het project IK LEKKER FIT door middel van ochtendgymnastiek onder leiding van juf Leonie.

Dit jaar zal het project vooral in het teken staan van BEWEGEN IS GEZOND. Met het project IK LEKKER FIT willen ze op C.b.s De Spiegel even stilstaan bij bewegen en het belang van bewegen.

“Bewegen doen we immers bijna de hele dag, zonder er bij na te denken. Voor kinderen is bewegen extra belangrijk. Om goed te groeien. Om niet te zwaar te worden. Voor de aanleg van spieren. Om niet ziek te worden. Vroeger speelden kinderen veel buiten. Sinds er televisie en computers bestaan, is dat steeds minder geworden. Sommige kinderen zitten meer dan dat ze lopen! Door elke dag te bewegen, voelen kinderen zich lekkerder en vrolijker. En kunnen ze zich beter concentreren op school. Ook zijn ze ’s avonds lekker moe, zodat ze goed kunnen slapen.

Kinderen moeten minstens 60 minuten per dag bewegen, alle dagen van de week. Bewegen is niet alleen sporten, maar ook spelen met vriendjes, lopend of op de fiets naar school, wandelen met de hond, stoeien met opa of helpen met boodschappen doen. Bewegen met kinderen kan op heel veel verschillende manieren”.

Zo hebben de kinderen van de groepen 5a,5b en 6 afgelopen week gratis gezwommen bij Zwemcentrum Dalfsen en kregen de kinderen van groep 7/8 een hiphop dansles in de Trefkoele. Daarnaast hebben ze op De Spiegel verschillende nieuwe buitenspelmaterialen aangeschaft waar de kinderen in de pauzes gretig gebruik maken en lekker in beweging komen. Volgende week donderdag 23 mei staat het jaarlijkse sport- en spelletjes dag op de planning. Wilt u meer weten over ons project en onze school? Bekijkt u dan onze website: www.cbsdespiegel-dalfsen.nl

 

 

 

Foto 1
Artikel delen: