ASC ’62 maakt zich op voor de nacompetitie

DALFSEN – Het tweeluik om een plaats in de finale van de nacompetitie met als doel promotie naar de eerste klasse vangt aanstaande zaterdag aan en kent zijn vervolg 2e pinksterdag op sportpark Gerner te Dalfsen. De selectie van Freddy Smit reist zaterdag 18 mei 2013 af naar FC Horst om het daar op te nemen tegen de nummer 2 van de 2e klasse G. Op 19 augustus 2012 werd in de voorbereiding, onder zeer warme weersomstandigheden, een oefenwedstrijd tussen beide elftallen gespeeld op sportpark Gerner.

Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, op dat moment een correcte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Er is tussen beide ploegen een flink aantal parallellen te trekken. Beiden openden dit seizoen sterk. Horst greep net naast de 1e periode, terwijl ASC deze prijs meteen pakte. Beide ploegen werden 2e in de 2e periode, 9e in de 3e periode en 2e in de eindrangschikking. Ook het aantal doelpunten voor in de reguliere competitie is gelijk met 62, terwijl het aantal tegendoelpunten slechts 3 verschilt in het voordeel van de Dalfsenaren. Het totale puntenaantal van 45 voor Horst en 46 voor ASC is ook nagenoeg gelijk. Ook zullen beide ploegen vrede hebben met de uiteindelijke terechte kampioen in hun klasse.

 

Gezien de 9e plek in de 3e periode voor beide teams, zal men erop gebrand zijn het enigszins geschonden blazoen flink op te poetsen en het publiek waar voor hun geld te bieden.

 

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende halve finale, die wordt gespeeld over 2 wedstrijden. Zaterdag 18 mei wordt er in Horst afgetrapt om 14.30 uur en de return vindt 2 dagen later plaats. Op 2e pinksterdag zal om 14.30 uur het vervolg aanvangen op sportpark Gerner te Dalfsen.

Artikel delen: