Oranje Fonds kent 20.000 euro toe aan wijksteunpunt Dalfsen

DALFSEN – Het wijksteunpunt Dalfsen in de wijk Gerner Marke ontvangt een bijdrage van 20.000 euro van het Oranje Fonds. Dit bedrag zal besteed worden aan de inrichting van het wijksteunpunt.

Brede samenwerking

Het wijksteunpunt is een samenwerkingsinitiatief van Woonzorgcentrum Rosengaerde, Philadelphia, Woonstichting VechtHorst, RIBW Groep Overijssel, Landstede Welzijn en de gemeente Dalfsen. In de voorbereidende fase hebben buurtbewoners van de wijk Gerner Marke actief meegedacht en meegedaan.

 

Doel wijksteunpunt

Het doel van het wijksteunpunt is de sociale samenhang in de wijk te stimuleren en te versterken. Daarbij kan gedacht worden aan ruimte voor buurtactiviteiten, een inloop, een eetcafé en diverse (re)creatieve activiteiten. Het wijksteunpunt zal grotendeels gerund worden door vrijwilligers. Ook zijn er kantoren van instellingen in gevestigd. Het is de bedoeling om er bijvoorbeeld rondom Burendag of Sinterklaas wijkgerichte activiteiten te ontwikkelen.

 

Het wijksteunpunt wordt op vrijdagmiddag 24 mei officieel geopend. Meer informatie is te vinden op http://wijksteunpuntdalfsen.nl

 

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

 

Ronald van der Giessen, directeur: “Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken.”Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcodeloterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

 

Artikel delen: