Nationale Buitenspeeldag in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op woensdagmiddag 12 juni a.s. organiseert het kinderwerk van SMON Welzijn in samenwerking met de buurtsportcoach ,Marco Hollak van de gemeente Dalfsen en Stichting de Schakel, de Nationale Buitenspeeldag. Het evenement begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Rondom sporthal de Schakel zijn tal van uitdagende spannende en sportieve activiteiten opgezet voor kinderen van alle leeftijden.

Een greep uit het uitgebreide middagprogramma: stormbaan, schminken, steltlopen, stoepkrijt kunst, flessen- en panna voetbal, tafeltennis , graffiti, spijkerbroekhangen en nog veel meer. De entree is gratis. Doe makkelijke kleding aan dat vies mag worden. Wanneer je een skelter, wave-board of een eigen step hebt, neem deze dan mee naar de Buitenspeeldag. We hebben hiervoor namelijk een speciaal parcours uitgezet. Deze middag wordt mede begeleid door leerlingen van het Agnieten College. De Buitenspeeldag bij de Schakel is voor alle kinderen maar ook voor de ouders, opa’s en oma’s een sportief spektakel waarbij het gaat om het meedoen en niet om de prestaties.

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Het is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Anniek Kampherbeek van SMON Welzijn 0529-482121 of anniek@smon.nl.

 

Artikel delen: