Cultuurarrangement Dalfsen

DALFSEN – Wethouder Von Martels tekent cultuurarrangement voor Dalfsen Op 23 mei heeft wethouder Maurits von Martels in Almelo het cultuurarrangement met de provincie Overijssel ondertekend. Deelname aan het cultuurarrangement betekent dat de gemeente Dalfsen de komende 4 jaar een impuls wil geven aan kunst en cultuur. Er wordt onder andere ingezet op de amateurkunst, cultureel erfgoed en de verbinding tussen cultuur en toerisme. De gemeente Dalfsen investeert de komende 4 jaar in totaal € 45.000 in kunst en cultuur, daar komt een bijdrage van € 120.000 vanuit de provincie Overijssel bij.

In april 2013 is cultuurmakelaar Renee Nieuwenstein gestart in de gemeente Dalfsen. De opdracht voor de cultuurmakelaar is om verbindingen te leggen tussen vraag en aanbod. De cultuurmakelaar is de spin in het web binnen kunst en cultuur in Dalfsen. Ze kan op allerlei gebieden ondersteuning bieden, van vragen op het gebied van sponsor en fondswerving tot het adviseren over organisatie van een concert of een ander cultureel evenement.

De eerste opdracht voor Renee Nieuwenstein, als cultuurmakelaar in Dalfsen, is om een aantal avonden in juni te organiseren voor inwoners, verenigingen en culturele instellingen uit de gemeente. De plannen voor het cultuurarrangement wil de gemeente graag ontwikkelen in overleg met de groepen die er gebruik van gaan maken. Meedenken over de plannen rondom kunst en cultuur in de gemeente Dalfsen? Inwoners en andere belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 10 juni voor één van de inspiratieavonden:

• 13 juni in Dalfsen,

• 18 juni in Lemelerveld en

• 25 juni in Nieuwleusen.

Meer informatie, ook over de cultuurmakelaar, vindt u op de website van de gemeente Dalfsen

www.dalfsen.nl/cultuuravond . Opgeven kan via een formulier op de website, maar ook door te mailen naar aanmelden@comceptcommunicatie.nl

 

Artikel delen: