Erbens Vechtdaltoer

Erbens Vechtdaltoer

DALFSEN – Foto’s en tekst door Johan Bokma – Met zo’n 50 enthousiaste vrijwilligers organiseerde Toerclub Dalfsen deze zaterdag voor de derde keer de Erbens Vechtdaltoer. Gelukkig waren de weersvoorspellingen goed, want ondanks de lagere temperatuur was het de hele dag droog. Uiteindelijk hebben 704 mensen, uit alle hoeken van het land en uit de buurlanden, zich ingeschreven voor deze schitterende tocht door het Vechtdal. Geen record aantal deelnemers, maar de organisatie is zeker tevreden over dit aantal.

Ook de deelnemers waren zeer enthousiast en geven iedere keer weer veel complimenten over de super gepeilde route en perfecte verzorging. Men kon zich voor 4 afstanden inschrijven, 50-90-130 en 170 kilometer die vertrekt vanaf de Trefkoele. Na afloop komen nagenoeg alle deelnemers weer terug voor de inmiddels traditionele ‘vechtdalburger’, die vergezeld van de muziek van een DJ kan worden genuttigd. Naamgever Erben Wennemars was ook aanwezig, maar kon het natuurlijk niet laten om zelf ook snel even een afstand van de tocht te fietsen.

De opbrengst gaat ook deze keer weer naar een goed doel. Dit jaar is het bestemd voor het Ronald McDonald huis in Zwolle.

Voor Toerclub Dalfsen zelf waren er ook 2 leuke primeurs. In maart is er met 2 nieuwe groepen gestart om kennis te maken met het toerfietsen. Een jeugdgroep en damesgroep.

De jeugdgroep heeft meegefietst met de 90 kilometer en de damesgroep de 130 kilometer. Voor nagenoeg alle deelnemers dus een geweldig record!

Volgend jaar zal wederom de tocht gefietst worden op de laatste zaterdag van mei, dat wordt dan 31 mei 2014

 

 

Artikel delen:
Foto's 9
Erbens Vechtdaltoer
Erbens Vechtdaltoer
Erbens Vechtdaltoer
Erbens Vechtdaltoer
Erbens Vechtdaltoer
Erbens Vechtdaltoer
Erbens Vechtdaltoer
Erbens Vechtdaltoer