Spannende excursie voor jonge mantelzorgers

DALFSEN – Op woensdag 3 juli a.s. organiseert Carinova Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met Natuurinformatiecentrum ‘de Koppel’ voor jonge mantelzorgers van 6 – 12 jaar (basisschoolleeftijd) uit de gemeenten Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Raalte een spannende excursie in de Loozensche Linie. De middag duurt van 13.30 – 16.00 uur.

We verzamelen bij de parkeerplaats van ‘de Zwiesenborg’, Hardenbergerweg 23, 7778 HP hardenberg. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden vóór 25 juni bij Rinie van de Hoek via tel. 0900 86 62 of per mail via r.vandehoek@carinova.nl.

 

Wat gaan we doen?

Gids Tinus vertelt over hoe de Loozensche Linie is ontstaan (en hersteld). Daarna met de telescoop de uitkijktoren op. En vervolgens met het pontje over naar het Bastion (eiland) om te zien welke bijzondere planten daar groeien en welke dieren daar leven.

 

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren bij wie er thuis iemand extra zorg nodig heeft. Dat kan zijn een ouder, broer of zus met een ziekte, een beperking of met psychische- of verslavingsproblemen. Een kwart van alle jongeren zorgt voor een familielid. De aandacht binnen het gezin van deze jongeren gaat vaak uit naar het familielid dat extra zorg nodig heeft. Voor de jonge mantelzorgers is er dan minder aandacht. Zij blijven vaak alleen met hun zorgen. Maar 3 juli staan zij in het middelpunt!

 

Artikel delen: