Almar Meijerink voltooid 3x beklimming Mont Ventoux

Almar Meijerink voltooid 3x beklimming Mont Ventoux

NIEUWLEUSEN – MONT VENTOUX – Maandag 20 mei heeft Nieuwleusenaar Almar Meijerink in het kader van de fietsactie ‘Klimmen tegen MS’ drie keer de Mont Ventoux beklommen, van alle drie de zijden een keer. Hij deed dit als tegenprestatie voor de sponsorgelden die hij al binnen heeft gekregen en nog hoopt te krijgen, want sponsoren is nog tot en met 6 juni mogelijk.

Samen met ongeveer tweehonderd andere fietsers begon Almar ’s morgens om 7:00 uur aan de start van de eerste beklimming. “Eindelijk mocht het dan gebeuren” zo sprak Almar na afloop over de start van de dag. “Vanaf eind januari ben ik volop in training geweest voor deze dag en lang heb ik naar de 20e van mei uitgekeken, ik stond dan ook te popelen om van start te gaan”. Na een lange dag fietsen was het uiteindelijk iets over 17:00 uur zover; Almar had voor de derde keer de top van de Mont Ventoux bereikt!

Meteen op de top keek Almar al terug op de dag: “de eerste beklimming was goed te doen, toen kon ik zelfs nog genieten van de fantastische uitzichten. Maar naarmate de dag vorderde werd het toch behoorlijk zwaarder, vooral het laatste stuk van de tweede beklimming viel me tegen. Gelukkig wist ik mij gesteund door vele fantastische sponsorbedragen, reacties en aanmoedigingen, zowel voorafgaand aan de uitdaging als tijdens de beklimming door de verschillende supporters langs de kant. Juist deze steun maakte tijdens de tweede beklimming het verschil, door de boost die ik hier van kreeg wist ik ook toen de top te bereiken. De derde klim was uiteindelijk het beste er wel van af, maar met de verzorging van mijn eigen begeleidingsploeg, mijn vader, zus en broertje waren mee naar Frankrijk, sta ik hier nu toch voor de derde keer!”

Daarbij was Almar bijzonder goed te spreken over de weersomstandigheden, na dagen van wisselvallig weer was het juist op de grote dag vooral zonnig. “Het weer was werkelijk waar fantastisch vandaag, wat de dag nog weer extra bijzonder maakte. Mijn moeder, overleden aan de gevolgen van de ziekte MS, was bij ons altijd het stralende zonnetje in huis, mooi dat zij op deze manier ook over onze schouder meekeek. Haar aanwezigheid was bij ons allemaal voelbaar en dat maakte deze dag extra speciaal!”

Almar maakt zich nu op voor het slotakkoord van zijn actie ‘Almar klimt tegen MS’. Donderdag 6 juni komen Manon Flier en Reinder Nummerdor naar Nieuwleusen om daar een clinic te verzorgen voor geselecteerde mini- en jeugdspelers van Flash. Daarnaast zal nog een verloting gehouden worden, waarbij Manon en Reinder zorg dragen voor een deel van de te winnen items. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen, vanaf 19:00 uur zal het spektakel losbarsten in de Schakel, afsluitend met de bekendmaking van de opbrengst van Almar zijn deelname aan de actie ‘Klimmen tegen MS’. Voor meer informatie over de clinic kunt u kijken op www.almarklimttegenms.nl.

 

Artikel delen: