Veteraan Boudewijn vertelde

Veteraan Boudewijn vertelde

DALFSEN – OMMEN – Het is al bijna twintig jaar geleden, maar Boudewijn Kok herinnert het zich nog als de dag van gisteren. De val van de Srebrenica-enclave. Woensdag 22 mei deed Boudewijn zijn indrukwekkende verhaal voor ruim twintig jongeren van jongerencentrum Hey You van Landstede Welzijn. Op 27 mei vertelde hij zijn verhaal nog een keer, deze keer in Jongerencentrum Punt in Ommen. Hij is veteraan en was tijdens de val van de enclave aanwezig als 21-jarige Dutchbat-militair.

‘De Serven knepen ons steeds verder uit. Water, voedsel en medicijnen werden onderweg van ons afgenomen.’ Verteld Boudewijn terwijl de jongeren met open monden aan zijn lippen hangen. ‘Met steeds minderen middelen, moesten we steeds meer vluchtelingen helpen. De situatie was uitzichtloos.’

Boudewijn verteld al een aantal jaar zijn verhaal vanuit het Veteranen Instituut. Afgelopen jaar maakte hij in samenwerking met Het Klokhuis een indrukwekkende documentaire waarin hij op zoek gaat naar het meisje Samira. Het meisje waar hij destijds veel contact mee had en wie hij persoonlijk op de bus naar veilig gebied heeft gezet.

Klik hier om deze indrukwekkende aflevering te bekijken.

Artikel delen: