Eenzame race voor motorcoureur Koen Meuffels.

Eenzame race voor motorcoureur Koen Meuffels.

ASSEN – NIEUWLEUSEN – Motorcoureur Koen Meuffels blikte tevreden terug op zijn tweede optreden voor zijn team START-Racing uit Nieuwleusen Aan de vooropgestelde doelen werd ruimschoots voldaan en de behaalde zesde plaats in de Supercup 600 race van afgelopen zaterdag stemde tot grote tevredenheid. Tot een man tot man gevecht kwam het tijdens de wedstrijd niet, omdat Meuffels grotendeels de race niet om een plek hoefde te knokken.

Net als twee weken daarvoor reed de normaliter in het ONK uitkomende Meuffels weer in de OW-cup. In vergelijking met de vorige OW-cup race hadden zich nog vijf ONK coureurs ingeschreven, waardoor de concurrentie groter was geworden. De weergoden waren niet goed gestemd, want na de zonnige dag daarvoor was het zaterdag zeer kil op het TT-circuit in Assen. Het koude weer en het experimenteren met een andere band hield in dat er door Meuffels in de kwalificaties geen toptijden gereden konden worden, wat uiteindelijk resulteerde in de 14e startplaats.

 

Prima start

Het 18-jarige racetalent wist uitstekend van start te gaan en lag bij het uitkomen van de Strubben op de 9e plaats om vervolgens drie ronden lang als 13e door te komen en daarna een plekje op te schuiven. Meuffels had niets te duchten van het ver achter hem liggende, uit vier coureurs bestaande groepje coureurs en de voor hem liggende Stephan de Boer bleek geen echt mikpunt te zijn. In een soort niemandsland reed hij vervolgens zijn ronden en doordat koploper Joey den Besten in de slotfase onderuitging werd Meuffels als 11e afgevlagd. Doordat de viif andere ONK coureurs niet in de officiële einduitslag werden opgenomen stond de inwoner van Someren bij het vallen van de finishvlag als zesde doorkomende genoteerd, van de in totaal startende 39 coureurs, wat een verbetering van een plaats betekende in vergelijking met veertien dagen daarvoor.

Meuffels blikte tevreden terug. “Ik heb alle sessies kunnen rijden en daardoor weer veel meters kunnen gemaakt. Ik leer de Yamaha steeds beter kennen.” Dat hij een eenzame race moest rijden vond de jonge coureur wel jammer maar deerde hem niet. “Wij hebben de twee OW-cup races gebruikt om als team beter op elkaar ingespeeld te raken en verbeteringen aan te brengen op technisch gebied en daarin zijn we zeker geslaagd.” Voor Meuffels ligt er nog een training op de TT-baan in het verschiet waarna het echte grote werk gaat beginnen door ONK races te rijden. De eerste zal tijdens de TT zijn, waarin hij in het bijprogramma in de Dutch Supersport zal uitkomen.

 

 

 

Artikel delen: