Oude bekenden op Heinoseweg

Oude bekenden op Heinoseweg

DALFSEN – Hier even een foto van een gedeelte van de oude klinkerweg die weer boven water komt op de Heinoseweg. Zal wel niet voor lang zijn, want er komt weer een nieuwe laag overheen. Deze klinkers doet weer denken aan vroeger, die waren daar altijd spiegel en spiegelglad. Menig auto is op deze plek van de weggeraakt, juist bij de overgang van asfalt naar klinkers. Maar ook voor fietsers was het levengevaarlijk.

Het leverde mijn broer die daar met zijn fiets onderuit ging op weg naar school, nog een hersenschudding op, juist in die tijd dat je om te genezen, toen 6 weken in een donkere slaapkamer moest liggen.

Wat tegenwoordig te doen en wat na te laten bij een hersenschudding?

De klachten als gevolg van een lichte hersenschudding duren normaal gesproken een paar dagen tot een paar weken en gaan vanzelf over. Bij een zware hersenschudding kunnen klachten maanden aanhouden; een half jaar of langer is niet ongebruikelijk. Na een jaar treedt doorgaans geen verbetering meer op en blijft de status zoals het is; de bijverschijnselen zijn dan blijvend van aard.

 

Een speciale behandeling is bij een hersenschudding niet nodig. De persoon met een hersenschudding doet er verstandig aan zijn hersenen de tijd te geven te herstellen voordat hij zijn dagelijkse bezigheden weer oppakt. Afhankelijk van de klachten zal geadviseerd worden weer langzaamaan activiteiten te gaan hervatten zonder dit te forceren.

 

 

Artikel delen: