Feestelijke Vechtestafette

Feestelijke Vechtestafette

DALFSEN – Bestuurders, volksvertegenwoordigers en genodigden maken op vrijdagmiddag 7 juni een feestelijke tocht door het Vechtdal. Ze brengen een bezoek aan de hoogtepunten van het programma Ruimte voor de Vecht. Tijdens de Vechtestafette bezoekt de delegatie de successen van Ruimte voor de Vecht dat ontsluiting en verbinding van de Overijsselse Vecht als middelpunt heeft.

Zo wordt in Zwolle de eerste steiger geopend van een serie van 16 stuks, verspreid langs de Vecht. Naar verwachting levert de steigerreeks een impuls aan de mogelijkheden het Vechtdal per boot te ontdekken. Ondernemers werken inmiddels aan meerdaagse arrangementen waarbij recreanten gebruik maken van de steigers om de mooie plekjes van het Vechtdal op te zoeken.

 

In Dalfsen wordt het pontje van De Stokte naar Hessum officieel in de vaart genomen. De veerverbinding maakt een uniek rondje Dalfsen mogelijk voor fietsers en wandelaars. Daarnaast betekent deze verbinding een ontsluiting van de prachtige omgeving rond Landgoed Hessum.

 

 

Het gezelschap van de Vechtestafette doet vervolgens Laar (D) aan, hier vindt de feestelijke opening plaats van het eerste stuk Vechtwandelpad in Duitsland. Voor Nederlandse en Duitse wandelaars is daarmee de mogelijkheid geopend de Vecht te voet af te lopen van Zwartewater tot in Duitsland. Streven is het pad op termijn door te trekken tot aan de bron van de Vecht in Darfeld.

 

Het slotevenement vindt op deze 7 juni plaats bij de opening van de nieuwe schutsluis bij Hardenberg. De sluis maakt de bevaarbaarheid mogelijk van de Vecht stroomopwaarts, waarmee een nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan de aantrekkelijkheid van de Vecht in Hardenberg. De sluis zorgt bovendien voor een extra ontsluiting van het Vechtpark in Hardenberg. Foto: Provincie Overijssel

 

Artikel delen: