Dorcas Winkel in Dalfsen

Dorcas Winkel in Dalfsen

DALFSEN – De afgelopen maanden hebben we met enkele christenen in Dalfsen de mogelijkheden onderzocht om een Dorcas Winkel op te zetten in Dalfsen. Een Dorcas Winkel is vergelijkbaar met een kringloopwinkel en wordt volledig gerund door vrijwilligers. De opbrengst van de winkelverkopen is, na aftrek van de kosten, bestemd voor projecten van Dorcas voor de allerarmsten in Oost Europa en Afrika. Als de winkel open gaat, dan kan u dat zeker op dalfsennet.nl lezen. Nu is het nog niet zo ver.Dorcas heeft inmiddels al 20 winkels verspreid over het land. Goed verkoopbare goederen voor in en om het huis worden bij de winkels ingeleverd of opgehaald voor verkoop in de winkel.

 

We hebben inmiddels gesprekken met de Gemeente Dalfsen gevoerd. De gemeente is enthousiast over het initiatief omdat het aansluit bij het WMO beleid (mensen met achterstandspositie vrijwilligerswerk bieden), het duurzaamheidsbeleid (hergebruik goederen) en het millenniumbeleid (armoedebestrijding ver weg en dichtbij).

 

Vrijwilligers gezocht

De volgende stap is dat er vrijwilligers nodig zijn om de winkel te runnen. Het gaat hierbij om mensen die willen helpen bij het sorteren en prijzen van goederen, het inrichten van de winkel en mensen voor achter de kassa. Natuurlijk zijn er nog veel meer werkzaamheden als de winkel eenmaal van start gaat.

 

Voldoende vrijwilligers zijn een eerste vereiste. Een geschikte locatie voor een winkel is gevonden aan de Wilhelminastraat in Dalfsen, daar waar Binksma, Novalux en Famiulux heeft gezeten, naast garage Hulsman. Vrijwilligers kunnen met een paar uur inzet per week al een mooie bijdrage leveren.

 

Voor ondersteunende werkzaamheden, zoals penningmeesterschap en coördinatie, zijn ook vrijwilligers nodig.

Wilt u meer informatie of zich opgeven als vrijwilliger? Neem dan contact op met Annemiek de Wolf per telefoon of e-mail.

Namens de initiatiefnemers van de Vechtstroom gemeente,

Peter van Hoof, e-mail: p.vanhoof@vechtstroomgemeente.nl

Annemiek de Wolf, e-mail: a.dewolf@vechtstroomgemeente.nl,

tel: 06 29604678: Jan van Wijnen

 

Artikel delen: