Het ‘welzijn van de ouderen”op de fiets

LEMELERVELD – Vanwege het ongunstige fietsweer was de geplande 1e fietstocht vorige week verschoven naar deze week (23). Dit heeft goed uitgepakt. Met een prima temperatuur, zonneschijn afgewisseld met wat wolkenvelden, gingen 31 fietsers op pad. Via het nieuwe fietspad vanaf de Waterinkweg naar de Migaweg, richting Lemelerveld. Onder langs de berg richting 1e pauzestop bij de ”Nieuwe Brug”.

De route werd vervolgd richting Archem, waar ook een nieuw fietspad aangelegd was naar de Stuw. Ter hoogte van Lemele is een nieuwe brug geplaatst om verder richting Hancate te fietsen. Bij Actief Overijssel was de 2e stop. Vandaar werd de knooppuntenroute vervolgd via de Wolthaarshoek richting Lemelerveld. Een mooie route met bekende en onbekende (nieuwe) gedeeltes (langs ”de Regge”). De eerstvolgende fietstocht is op woensdag 26 juni. De dag wordt om 10.00 uur begonnen met een kop koffie in de Mozaïek. Daarna wordt door Veilig Verkeer Nederland informatie gegeven over het gebruik vaneen elektrische fiets en waar op gelet moet worden bij aankoop van een elektrische fiets, ook wel E-bike genoemd. Tussen de middag wordt in de Mozaïek een kop soep aangeboden. U kunt dan een zelf meegebracht lunchpakket gebruiken. Voor enkele foto’s 1e fietstocht zie: www.swolemelerveld.nl

Zeer binnenkort zal ook het Sterrebos in Dalfsen meegenomen worden in diverse fietstochten, want daar worden de komende weken prachtige fietsbare paden aangelegd.

 

 

 

Artikel delen: