Live muziek bij Cafe Calluna

Aanstaande zaterdag 15 juni speelt The Romance shpritz Full album tour & more bij cafe Calluna! “Shpritsz was zijn grote doorbraak, met bekende nummers als Rock ’n Roll Junkie en Saturday Night. De beroemde hoes zegt alles: Shpritsz is gestileerde rock-‘n-roll met een hoog sexappeal”. (Bron: VPRO)

Een van de meest tot de verbeelding sprekende Classic albums komt uit in 1978; Herman Brood and his Wild Romance lanceren “Shpritsz”.Niet een “doorsnee fantastische” plaat met een paar enorme hits; maar een album waar ieder nummer zijn eigen sterrenstatus heeft:

“Doin’it”, “Dope Sucks” maar ook nummers zoals “Prisoners”, “Never Enough” , “Hot Talk” tot en met “Pain”. maakten de “Shpritsz” sage.Shpritsz zorgde voor een ommekeer in muziekland, niet in de laatste plaats door de samenwerking tussen Herman Brood en de van oorsprong Belgische gitarist Dany lademacher, dat resulteerde onder andere in de megahits “Saturday Night” en “Never be Clever” maar was ook de bakermat voor het ook niet te onderschatten “gevoel” Brood en het “gevoel” Shpritsz.

 

Nu, 35 jaar later viert The Romance (mét Dany Lademacher) het jubileum van “Shpritsz” met een complete en unieke live uitvoering van het hele legendarische Shpritsz album en andere nummers uit de Herman Brood catalogus. Aanvang 21;00 uur

entree is niet gratis

 

 

Artikel delen: