Dagje Mooi Vilsteren 06 juli 2013

VILSTEREN – Door Erna Ekkelenkamp- Op zaterdag 6 juli a.s. zal heel Vilsteren weer in het teken staan van het Dagje Mooi Vilsteren. Dit jaar voor de 20e keer Op deze dag zullen de inwoners van Vilsteren weer aan duizenden mensen laten zien waarom Vilsteren een KERN MET PIT is. De Vilsternaren zijn trots op hun fantastische leefomgeving en willen u dit graag tonen. Om 9.30 uur zal het Dagje Mooi Vilsteren worden geopend door de voorzitter van Plaatselijk Belang Vilsteren. Bezoekers kunnen vanaf dan een kijkje nemen bij de verschillende stands van zo’n 15 verenigingen uit Vilsteren.

Ook de rommelmarkt met 75 standplaatsen zal weer veel koopjesjagers aantrekken. In het centrum staat een podiumwagen waar de VOICE OF SALLAND gekozen zal worden. De Willibrorduskerk, Landgoed Informatiecentrum zullen open zijn. In het landgoedcentrum zal een tentoonstelling zijn vanwege het 90 jaar bestaan van de Willibrordus school te Vilsteren. Deze zal om 10.00 uur officieel worden geopend.

Open Tuin Huis Vilsteren. Er zal twee maal een concert zijn in de kerk.

Rond de Vilsterse Molen zullen zo’n 40 standhouders hun natuurproducten aan de man proberen te brengen. Ook zijn er weer Oude ambachten te bewonderen.

Vanzelfsprekend kan de molen ook bezichtigd worden. Hiervoor zullen een aantal molengidsen de gehele dag actief zijn. Ook zal er dit jaar een mobiele kraan zijn die je naar grote hoogte zal brengen om Vilsteren van boven te bekijken . De plaatselijke paardenhouders zullen hun paarden laten verzorgen door een hoefsmid.

In de Koestal, de feesttent en de molen kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Ondertussen verzorgd het Shanty-koor De Stuwzangers uit Vilsteren en de Country Danser uit Ankum de zang en dans deze dag. Voor de kinderen zal een luchtkussen en een echte skelterbaan aanwezig zijn.

In de hooiberg zal de Toneelvereniging Tot Nut en Vermaak weer een heus wagenspel opvoeren. Van af 16.00 uur komt de Kiddy Fun (speelwagen onder

toezicht) met een spring kussen voor de kinderen op de TIP. Rond de hooiberg staan diverse oude stationaire motoren opgesteld.

Bij de Koestal een Zeer oude dorsmolen in beweging zijn..

 

EEN DAG VERMAAK VOOR HET HELE GEZIN.

 

Artikel delen: