Voorlichtingsbijeenkomst ‘Taal voor het leven’, Taaltrainers gezocht.

DALFSEN – Bij voldoende deelname organiseert het Vrijwilligerspunt Dalfsen/Nieuwleusen een voorlichtingsbijeenkomst ‘Taal voor het Leven: Taaltrainers gezocht’. Taal voor het Leven wil met geschoolde vrijwilligers mensen helpen en steunen om met meer gemak te lezen en te schrijven. Uit onderzoek blijkt dat mensen na een cursus zelfstandiger kunnen deelnemen aan de samenleving, gezonder leven en gemakkelijker werk vinden. Ook kunnen ze dan hun (klein)kinderen voorlezen. Vereiste is dat u de Nederlandse taal goed beheerst en dat u zich kunt inleven in de doelgroep.

Bij voldoende belangstelling wordt er in het najaar een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd, waarna u kunt meedoen aan een training. Bij deze training ontvangt u veel informatie over de doelgroep en leert u te werken met het materiaal. Na de training wordt u gekoppeld aan een deelnemer. Samen met een professional stelt u een leertraject voor de deelnemer vast.

Opgave voor de voorlichtingsbijeenkomst Taaltraining bij het Vrijwilligerspunt Dalfsen, Ruitenborghstraat 56 te Dalfsen, www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl.

Of bij Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen, tel. 0529-434570. Email: tlangbroek@landstede.nl

Spreekuur Vrijwilligerspunt Dalfsen: Dalfsen dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur, tel. 088 850 8118

Spreekuur Nieuwleusen donderdagochtend 10.00 -11.00 uur.

 

 

 

Artikel delen: