Staatsbosbeheer biedt werkervaringsplekken aan in Hardenberg en Ommen

OMMEN – Staatsbosbeheer en het Dienstenbedrijf van de gemeenten Ommen en Hardenberg gaan samenwerken. De samenwerking betreft een gezamenlijk onderhoudsproject waarbij mensen met een bijstandsuitkering meehelpen om toeristische plekken in de gemeente Ommen en Hardenberg te onderhouden. Het convenant van de samenwerking wordt op 12 juni in het gemeentehuis van Hardenberg ondertekend. Op 13 juni vindt op een werklocatie van Staatsbosbeheer de kick-off plaats.

Het Dienstenbedrijf van de Overijsselse gemeenten verbindt vraag en aanbod op het gebied van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt en wil zoveel mogelijk mensen met een WWB uitkering activeren. Staatsbosbeheer biedt hen een goede mogelijkheid tot activering en een werkervaringsplek aan de kandidaten die vanuit een bijstandssituatie momenteel werk zoeken. Tijdens de kick-off worden de kandidaten die deelnemen aan dit project, geïnformeerd over de visie en werkwijze van Staatsbosbeheer en de kansen die er liggen om werkervaring op te doen.

 

De gemeente Ommen en Hardenberg kent een rijk toeristisch aanbod aan voorzieningen. De natuur vraagt om het nodige onderhoud. Dat is de aanleiding van de samenwerking tussen beide partijen. Staatsbosbeheer en het Dienstenbedrijf starten in de eerste instantie met onderhoud in de Sahara te Ommen, de Oldemeijer in Hardenberg, de Ommerschans en rondom de fietspaden in de gemeente Hardenberg.

 

bron: Gemeente Ommen

Artikel delen: