Vijf koren zingen in Nieuwleusen

Vijf koren zingen in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 29 juni zal in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen een concert plaatsvinden, waaraan vijf koren zullen meewerken. Eén van die koren is Coral de Sant’Ana, afkomstig uit Portugal. Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt vijf euro.

Het jaarlijkse concert in Nieuwleusen is inmiddels uitgegroeid tot een traditie. Alle koren die onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen doen eraan mee en sluiten met dit optreden in de Maranathakerk het zangseizoen af. Er komen op deze avond vier koren uit de regio in actie, namelijk vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren, het Coevorder Mannenkoor, mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte en gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld. Het geheel krijgt voor het eerst een internationaal tintje, want er is dit jaar ook een gezelschap uit Portugal van de partij. Coral de Sant’Ana maakt een tour door Nederland en doet op zaterdag 29 juni Nieuwleusen aan.

De koren zullen elk een deel van het programma verzorgen met de muzikale hoogtepunten uit hun eigen repertoire, maar ook zullen er soms meerdere koren tegelijkertijd op het podium staan. Elk koor heeft zijn eigen stijl en zijn eigen repertoire, zodat het publiek bij dit ‘volkorenconcert’ kan genieten van een zeer afwisselend programma. Er komt deze avond dan ook van alles aan bod, van klassiek tot pop. De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van dirigent Wim van Lenthe, terwijl Bert Bootsma de verschillende koren zal begeleiden op piano en orgel.

 

Artikel delen: