Reactie fietspad

DALFSEN – LEMELERVELD – GANZEPAN – Even een vraagje van een lezer: Mag ik met mijn snorfiets ( blauwe kentekenplaat ) wel op dit fietspad, of zoals vroegere benaming fiets met hulp motor wie helpt me uit de droom ? ( een trouwe lezer uit Lemelerveld )

We vroegen het even aan de rijksoverheid:

 

Met een bromfiets of een bromscooter mag u niet op een fietspad rijden. Met een snorfiets of een snorscooter wel.

Verplicht fietspad

 

U herkent een verplicht fietspad aan het verkeersbord: een blauw, rond bord met daarop een witte fiets. Binnen de bebouwde kom mogen brommers niet op het verplichte fietspad rijden. U rijdt dan op de rijbaan. Buiten de bebouwde kom, waar auto’s sneller rijden dan 50 kilometer per uur, moet wel op het fietspad rijden.

 

Snorfietsers moeten altijd op het veplichte fietspad rijden. Dit komt doordat snorfietsers minder hard kunnen rijden dan bromfietsers.

Onverplicht fietspad

 

Een blauw, rechthoekig verkeersbord waar met witte letters fietspad op staat geeft aan dat het om een onverplicht fietspad gaat. U mag niet met een brommer op zo’n fietspad rijden. Snorfietsers mogen alleen op een onverplicht fietspad rijden als zij een elektromotor hebben of een uitgeschakelde benzinemotor hebben.

Fiets-/bromfietspad

 

Een fiets- bromfietspad herkent u aan een blauw, rond verkeersbord met daarop een witte fiets en een bromfiets. U moet altijd met uw brommer of snorfiets op een fiets-/bromfietspad rijden, ook binnen de bebouwde kom.

Maximumsnelheid bromfiets of snorfiets

 

Een snorfiets mag nooit harder rijden dan 25

Artikel delen: