Informatiebijeenkomsten Overijssel ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’

DALFSEN – Op 24 juni was het in Dalfsen en op 26 juni in Markelo houdt provincie Overijssel twee bijeenkomsten over de stimuleringsmaatregel ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’. De informatiebijeenkomsten, georganiseerd door Projecten LTO Noord, bieden agrariërs de gelegenheid om zich voor te bereiden op de stimuleringsmaatregel.

Asbest in de landbouw vormt een gezondheidsrisico voor agrarische ondernemers. De regeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is een stimulans om het verwijderen van asbest in de landbouwsector te versnellen. Provincie Overijssel wil hiermee de gezondheidsrisico’s binnen de landbouwsector beperken en de landbouw verder verduurzamen. De regeling gaat op 1 juli 2013 open. De succesvolle Overijsselse regeling uit 2011 vormde het voorbeeld voor deze landelijke regeling. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt landelijk 20 miljoen euro beschikbaar. 2,4 miljoen euro is bestemd voor Overijssel.

Minimaal 400 m2 asbest, 15 kWpiek zonnepanelen
Tijdens de bijeenkomsten in Dalfsen en Markelo kregen/ krijgen agrariërs een informatie over asbestverwijdering en een toelichting op de voorwaarden van de stimuleringsregeling en bijbehorende procedure. Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor de regeling is een minimum van 400m2 oppervlakte te saneren asbest en het terugplaatsen van zonnepanelen met een vermogen van minimaal 15 kWpiek. Omdat het installeren van zonnepanelen een voorwaarde is van de regeling, wordt hier ook beperkt informatie over gegeven. Voor bezoekers van de bijeenkomst is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie en aanvangstijd
Agrariërs zijn welkom op woensdagavond 26 juni in Bill’s Bar te Markelo. Inloop is vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. In Dalfsen is het dus al geweest.

Aanmelden
Klik hier om aan te melden voor  de bijeenkomst in Markelo 26 juni

Artikel delen: