Gul applaus op voorspeelavond

Gul applaus op voorspeelavond

DALFSEN – In een goed gevulde zaak van de voormalige basisschool Het Kleine Veer leverden negentien pianoleerlingen van docente Marietje Nefkens woensdagavond een prima prestatie. De voorspeelavond was de eerste uitvoering die naar de oude school verplaatst was, in verband met de nieuwbouw van De Trefkoele.

Liefst tachtig stoelen waren bezet met kinderen, , ouders, grootouders en buren die kwamen luisteren naar de verrichtingen van hun favorieten. De leerlingen hadden de laatste weken goed gestudeerd op de verschillende pianostukken en het was mooi om te zien hoe de leerlingen in een jaar tijd weer een goede progressie hadden doorgemaakt.

In Het Kleine Veer kwam muziek langs van componisten zoals Bach, Beethoven, Alexander, Dean, Saint-Saëns en Billy Joël met nummers die luisteren naar titels als Apenstreken, Gierende Gerrit, Schindler’s List en The Swan. De leeftijden van de uitvoerende artiesten varieerden van 7 tot 29 jaar en iedereen werd met een gul applaus beloond. ‘Het is goed voor de leerlingen om ook eens voor publiek te spelen, daar krijgen ze alleen maar meer zelfvertrouwen door’, weet de pianolerares uit ervaring.

De pianolessen van Marietje Nefkens vinden in het nieuwe schooljaar ook plaats in Het Kleine Veer, totdat De Trefkoele weer gereed is.

Info: 0522-259304.

 

Op de foto alle deelnemende leerlingen na afloop bij elkaar. (Foto: Artizzl Media)

 

Artikel delen: