Vijf verdachten op heterdaad aangehouden bij inbraak bedrijf

ZWOLLE – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 27 juni vijf Roemeense mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Graham Bellstraat. Het vijftal kon mede door de inzet van een politiehelikopter en -hond worden aangehouden.

Rond 02.00 uur ontving de politie de melding, dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Graham Bellstraat. Agenten gingen ter plaatse en al snel werd gezien hoe meerdere personen zich verdacht gedroegen bij het bedrijfsterrein. Op het moment dat de agenten hen aanroepen vluchten ze weg.

 

Het bedrijfsterrein werd door agenten afgezet en de politiehelikopter is ingeschakeld. Met behulp van de warmtebeelden van de politiehelikopter werden al snel twee verdachten van 21 en 36 jaar gelokaliseerd. De 21-jarige man weigert ook na meerdere waarschuwingen te blijven staan. Hierop is de politiehond is ingezet. De man heeft een bijtwond aan zijn knie opgelopen en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Met behulp van de politiehond werden kort daarna nog twee verdachten van 28 en 29 jaar op het bedrijfsterrein aangetroffen. Zij hadden zich in de laadbak van een vrachtwagen verstopt. In de buurt van het bedrijfsterrein, aan de Edisonstraat, werd na onderzoek nog een vijfde verdachte aangehouden. De 25-jarige man zat in een auto die op een parkeerplaats stond geparkeerd.

 

Alle vijf de verdachten zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij voor verder onderzoek ingesloten. De auto van het vijftal is in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Artikel delen: