Na 27 jaar neemt juf Ans afscheid.

Na 27 jaar neemt juf Ans afscheid.

DALFSEN – Na bijna 27 jaar neemt juf Ans de Vogel op woensdag 3 juli afscheid van de peuters op de peuterspeelzaal van Doomijn-Pleijendal.

Juf Ans, die in maart al 65 jaar is geworden, heeft vele wisselingen en veranderingen meegemaakt als peuterleidster. De peuterspeelzaal heeft op diverse locaties gezeten in het dorp en iedere keer verhuisde juf Ans mee. Het waren niet alleen deze verhuizingen, maar ook de wisselingen van peuters die vier jaar werden.

Eén van de grootste veranderingen was het met twee leidsters op de groep staan en na bezuinigingen de groep te draaien met een vaste vrijwilligster. Ook de overname van de Dalfser peuterspeelzalen door Doomijn zorgde een ingrijpende wijziging, zowel voor juf Ans als voor de andere leidsters van de peuterspeelzalen in gemeente Dalfsen. Daar moesten de leidsters wel even aan wennen, maar inmiddels voelen zij zich, in deze onzekere tijden, helemaal thuis bij hun nieuwe werkgever.

De kinderen die in haar groep zitten nemen op 3 juli afscheid van juf Ans. Ze komen haar vast nog wel eens tegen en dan blijft ze voor hen natuurlijk gewoon juf Ans. (tekst en foto: Paul Scholten)

 

Artikel delen: