Wandelroute netwerk

Wandelroute netwerk

DALFSEN – Wandelroutenetwerk over en naast paden en wegen. Vorig voorjaar is in de gemeente Dalfsen een prachtige wandelroute netwerk aan gelegd waarvan veelvuldig gebruik wordt gemaakt. Het mooie van deze routes is dat die over paden en door landerijen gaan waar je anders niet mag komen. Wel jammer is dat met name in het Sterrenbosch regelmatig de paaltjes verwijderd worden omdat er mensen zijn die denken dat de natuur er van te lijden heeft. Maar vrijwel overal worden in de bosrijke gebieden bestaande paden gebruikt, maar ook vraag ik mij wel eens af, waarom moeten wandelaars door twee hekjes terwijl de weg gewoon doorloopt. Zie foto’s

Ik heb 1 hekje maar vast opengezet, kan men er door. Het gras groeit inmiddels zo hoog dat de hekjes bijna niet open kunnen. Zal het de kennis en wijsheid zijn van een ambtenaar dat die denkt dat deze hekjes ooit gebruikt gaan worden? Ach in de natuur staan deze hekjes niemand in de weg, toch blijft het vreemd.

Deze hekjes staan aan de een zijpad van de Vilstersedijk, dat is van de Heileuver richting Lemelerveld en eerste pad aan de rechterkant, die loopt door tot de Vennebergweg.

Wat betreft onderhoud en maaien denk ik dat dat meevalt, is geen weg maar een pad en de hekjes vragen geen onderhoud. Alleen jammer van de kosten, zouden prima ergens in (mijn) een tuin passen.

Een wandelaar en grote natuurvriend.

Foto's 2
Wandelroute netwerk
Artikel delen: