Sterrebos kwam, zag en overwon op Sproeifeest Hoonhorst

Sterrebos kwam, zag en overwon op Sproeifeest Hoonhorst

Overige wijken met groot machtsvertoon opzij gezet.

HOONHORST – (Van onze correspondent ter plaatse.)Het Sterrebos heeft zaterdagmiddag met volle overtuiging de ‘Wat niet weet wat niet deert’-bokaal in de wacht gesleept. Op het terrein van het Sproeifeest aan de Koelmansstraat troefde het Sterrebos – gesponsord door Pekkeriet Dalfsen (kijk ook eens op www.pekkeriet.nl) – alle vijf de tegenstanders uit Hoonhorst af, waarna het feest kon losbarsten.

Ieder team, komend uit Hoonhorst of de directe omgeving, had voorafgaand aan deze middag zelf een spel bedacht op verschillende gebieden: kracht, behendigheid, snelheid, etc. Alle teams werkten zo zes spelen af, waarbij er dus voor ieder team één bekend en zelf verzonnen spel werd gespeeld. Er werd gestart met het eiwerpen. Hierbij moesten twee deelnemers van ieder team eieren gooien, die door teamgenoten aan de overkant in een bak – die om ieders buik was vastgemaakt – moest worden opgevangen. Hoewel De Koele de eerste plaats wist in te nemen, volgde Sterrebos op een gedeelde derde plek.

Deze positie werd ook behouden bij het springen. Op een soort springstok moesten de deelnemers twee rondjes afleggen om een partij hooibalen. Het derde spel was een heus waterballet, waarbij deelnemers een dienblad op een stok, gevuld met bekertjes water naar de overkant moesten brengen. Onderweg moesten tal van hindernissen worden genomen en bovendien stonden tegenstanders klaar om met sponzen water, de bekertjes van de dienbladen te mikken. Hier was het Sterrebos niet bepaald van onder de indruk en behaalde wederom een podiumplaats.

“Wuule bint nie bange veur ’n bettie stro”

Na de pauze – het Sterrebos stond keurig op een derde plaats – kwam het spel van het Sterrebos aan bod. Het spel was er eentje waarbij kracht een must was. Een platte kar moest over een parcours worden getrokken en vervolgens met hooibalen worden volgestapeld. Hierna moest er met de volle kar opnieuw een rondje gereden worden, waarna de balen er één voor één weer moesten worden afgehaald. Dit spel bleek een doorn in het oog voor de tegenstanders. Alleen team Lenthe wist zich staande te houden. “Wuule bint nie bange veur ’n bettie stro”, klonk het toen het Sterrebos aan de beurt was, terwijl menig ander team een hooikoortspilletje nam. Dit was pas het begin van de eindspurt…..

Het vijfde spel ging met grote overmacht naar de bewoners van het mooiste bos van de gemeente Dalfsen. Op een met zeep ingesmeerd zeil, moesten eieren naar de overkant worden gebracht. Dit moest ‘Oud-Hollands’ op een lepeltje, in de mond. Freewheelend liepen de deelnemers van het Sterrebos naar de overkant. Alle 15 rauwe eieren kwamen heel aan in een spectaculaire tijd van 1 minuut en 34 seconden. Hier kon niemand aan tippen. Het leek ook vooral alsof de tegenstanders hierdoor een mentale tik kregen. Het laatste spel, dat veel weg had van het welbekende spijkerpoepen bleek beslissend. Zonder zich in te spannen haalde het Sterrebos wederom een uitmuntend resultaat.

“Leuk dat zelfs de Tubantia aandacht aan ons besteedt”

Hierna volgde direct de prijsuitreiking. Met een machtsvertoon en een puntentotaal van 27 punten werd het Sterrebos (het team bestond uit: Luc, Arjan, Herben, Gertjan, Sten, Paul, Sandra, Ingrid en Noortje) tot winnaar gekroond. Aanvoerder Jan Bovenmars haalde op ludieke wijze het eremetaal op. Het betrof een wisselbeker, die het Sterrebos mag houden, aangezien er nergens staat vermeld dat het hier om een wisselbeker ging. Hierna kwam de Sterrebos Tifosi met een fantastische sfeeractie. Het team was uitgelaten en moest langs een horde toeschouwers voor er met de pers kon worden gesproken. Captain Luc kende als enige de smaak van winnen op een Sproeifeest. Hij werd in het verleden namelijk al eens ‘Boer van het Jaar’. “Dit is hartstikke mooi. We presteerden prima in de marge en piekten gewoon op het juiste moment.” Ook de vrouwelijke inbreng mocht er zijn. “Leuk dat zelfs de Tubantia aandacht aan ons besteedt”, sprak Sandra, terwijl ze de volgende felicitatie in ontvangst nam. Naast de Twentse krant waren ook de Stentor en de Leeuwarder Courant (LC) aanwezig om hun verhaal op te tekenen. “Een perfecte voorbereiding met het ultieme resultaat”, liet Herben weten.

Via Facebook en Twitter stroomden vervolgens de felicitaties binnen. Binnenkort volgt er een evaluatie en wordt er een prijzenkast in elkaar gezet door een niet nader te noemen Twents timmerbedrijf. Bij deze bedanken wij Pekkertie (u hebt nog steeds niet gekeken op www.pekkeriet.nl) en natuurlijk de organisatie van het Sproeifeest voor het mogelijk maken van dit succes. Volgend jaar zal het Sterrebos de titel verdedigen. De overige Hoonhorster wijken kunnen dus vast beginnen met hun voorbereiding.

 

Artikel delen: