Politie: even de Tussenbalans TT Assen

ASSEN – De motorraces zitten er op en de vele tienduizenden bezoekers verlaten Assen. Tijd voor een tussenbalans. Aan het eind van de zaterdag blijkt dat er tot nu toe in de TT-week 46 verdachten zijn aangehouden. Eerder was al gemeld dat het gaat om verdachten van diverse vormen van geweld, belediging en vernieling. Maar er zijn ook enkele verdachten aangehouden in verband met het uitgeven van vals geld. Naast de genoemde aanhoudingen leverden de controles, waarbij zeshonderd blaastesten zijn gehouden, vijf verdachten op van het rijden onder invloed.

De komende avond en nacht, maar ook op zondag, vinden er controles plaats op diverse locaties.Er zijn vanaf de TT-campings na donderdagnacht geen diefstallen uit tenten meer gemeld bij de politie. Na donderdagnacht blijken er in het centrum van Assen op vrijdagavond en -nacht opnieuw festivalbezoekers te zijn bestolen. Ongeveer vijftien mensen meldden bij de politie dat ze hun portemonnee of telefoon kwijt waren.

In het centrum van Assen is vrijdagnacht een motor gestolen. In Goutum en Haren zijn samen drie motoren gestolen. Deze zijn echter opgespoord en gaan weer terug naar de eigenaar.

Zondag volgt er een nieuwsbericht over de resultaten van de genoemde verkeerscontroles die nog gaan plaatsvinden.

Artikel delen: