Kinderkamp Vechtgenoten

Kinderkamp Vechtgenoten

OMMEN  – “Knutselen, voetballen en een beetje praten met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt… ” Kinderen die met kanker te maken hebben, voelen zich thuis in het Vechtgenotenhuis. “Misschien heeft vader, moeder of een vriendje uit de klas kanker, misschien heeft hij/zij zelf kanker of iemand verloren aan deze nare ziekte. Al deze kinderen, en ook jongeren, zijn welkom. En niet alleen in het Vechtgenotenhuis staat de deur voor ze open, we organiseren ook een kinderkamp!”, zegt coördinator Ankie van der Hulst. Van vrijdagavond 20 september t/m zondagmiddag 22 september zal het op en in de nabije omgeving van landgoed De Stekkenkamp (waar het Vechtgenotenhuis is) bol staan van de activiteiten. Er is een programma voor kinderen van 8-12 jaar en een programma voor jongeren van 13-18 jaar die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker. “Tja, we gaan er niet voor ‘zitten’, natuurlijk is er ruimte voor gesprek maar het kamp is vooral één grote verrassing. En het is juist leuk als je niet weet wat er gebeuren gaat. Daarom verklappen we niets… behalve dan dat er een spooktocht georganiseerd wordt voor de oudere jeugd. En voor de kleinere kinderen een dierengeluidenspel”, legt Ankie uit, “Ruim vijftien kinderen hebben zich al opgegeven, waaronder een aantal die nog nooit in het Vechtgenotenhuis zijn geweest. We hebben de mogelijkheid om met zo’n 30 kinderen dit ‘feest’ te vieren. Dus geef je snel op anders loop je al dit leuks mis!”

Doordat de jaarlijkse Vechtgenotenrit, -de toertocht van motoren, trikes en zijspannen-, wel 60 passagiertjes telde, ontstond het idee bij de stichting om meer activiteiten te ontplooien voor kinderen. Met als doel: contact, ontspanning en ondersteuning bieden en tevens een veilige plek zodat men zich kan uiten. Het begon met een brainstormavond waaruit allerlei sub groepjes werden gevormd: onder andere een groep vrijwilligers die de kinderactiviteiten regelt, een groep die de P.R. verzorgt, een medisch team onder leiding van een huisarts uit Ommen en zo zijn veel mensen nodig om dit kamp tot een succes te maken. Al deze vrijwilligers zullen een verklaring omtrent gedrag (VOG) en een kopie van legitimatie moeten inleveren want de stichting gaat zorgvuldig te werk. Ook wat betreft het aanmelden van de kinderen: er wordt een standaard formulier ingevuld maar ook gevraagd naar medische gegevens. “Zodat we precies weten wat nodig is om de kinderen een fijne tijd te geven. Het gaat een bijzonder gaaf kamp worden, die garantie durf ik wel te geven”, lacht Ankie, “Even alles vergeten en genieten!”

Het inschrijfformulier is op te vragen bij het Vechtgenotenhuis, Beerzerweg 5d, Tel. (06)39032263, Email: vechtgenotenkinderkamp@gmail.com

 

Foto's 2
Kinderkamp Vechtgenoten
Artikel delen: