Expositie Lemelerveld

LEMELERVELD – 2 jonge Lemelerveldse kunstenaars exposeren tijdens de maanden juli en augustus met hun kunst in Kulturhus de Mozaïek te lemelerveld. Deze expositie is van 16 juli tot en met 2 september vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van het Kulturhus.

Mijn naam is Lisanne Mollink, ik ben 15 jaar en ik woon in Lemelerveld.

Van kleins af aan schilder ik al en ben ik creatief bezig. Mede doordat mijn moeder ook zeer creatief is, is dit mij met de “paplepel ingegoten”

Mijn kunstobjecten staan in de vitrinekasten van het Kulturhus in Lemelerveld. Komt u allen kijken naar wat ik exposeer en laat u verrassen.

 

Wie regelmatig de Lemelervelder leest, kent me misschien al van ‘Julia’s column’. Maar schrijven is niet het enige wat ik doe. Niet alleen bekritiseer ik kunst, waar een tijdje terug een column over verscheen, ook maak ik er zelf deel van uit. Ja, ik ben een kunstenaar. En ik exposeer vanaf 16 juli tot en met 6 september in het Kulturhus.

Wie noemt zichzelf nu een kunstenaar? Klinkt arrogant, en al helemaal als je het over jezelf zegt. Maar laat ik verwijzen naar wat ik in de column schreef: echte kunst is niet alleen weggelegd voor de meesters van het vak, voor de gestoorde geniën die brabbelend, met verf gooiend, in stoffige kamertjes zitten. Kunst begrijp ik als een uiting. Een weergave van een gevoel, een gedachte, een idee, of een ervaring.

Dat is waar ik bij mijn schilderijen mee bezig ben geweest. De toeschouwer proberen iets mee te geven van wat ik voel en ervaar. Het is dat, wat ik niet gemakkelijk in woorden kan vangen, omgezet in een beeld, wat voor mij toegankelijker is. En ik kan je dus niet vertellen wat ik maak, je moet het zelf ervaren. Wil je de wereld door mijn ogen zien, neem dan eens een kijkje in het Kulturhus deze vakantie.

 

 

Artikel delen: